Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 aug 2020

‘BMW M3 Touring verschijnt mogelijk in 2023’

Een BMW M3 Touring verscheen tot op heden nooit. Toch bestaat er een kleine kans dat de Duitsers die auto in 2023 presenteren.

Ondanks het feit dat concurrenten als Mercedes-Benz en Audi wel AMG- en RS-varianten van hun stationwagons bouwt, doet BMW dat al decennialang niet. Ja: er verschenen enkele M5 Tourings, maar die groeiden niet uit tot een groot succes. Vandaar dat er ook nooit een BMW M3 Touring verscheen.

SUV’s

Vorig jaar vertelde Markus Flasch, baas bij BMW M, nog dat er absoluut geen Touring in de M-plannen staat. “Touring stations zijn geen onderdeel van ons M-plan. Als ik het aan klanten in Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland zou voorstellen, dan zouden ze het waarschijnlijk goedkeuren, maar we zijn een bedrijf dat wereldwijd opereert en we hebben op dit moment zoveel dingen te doen die te maken hebben met aandrijflijnen, dat we ons niet gaan bezighouden met producten als deze. Dit is waar SUV’s voor bestaan.”

Dit is de BMW F81 M3 CS Touring van Sander Koelemij.

En daarmee werd de hoop bij veel BMW-fans opnieuw de kop in gedrukt. Tot vandaag. Want er gaan nu geruchten rond dat BMW tóch een M3 Touring op de planning heeft staan.

BMW M3 Touring in 2023

Dat meldt BMW Blog. Het gerucht is nog verre van bevestigd, maar ‘een betrouwbare bron’ heeft het medium verteld dat er binnen het management van het merk groen licht is gegeven voor een M3 Touring. BMW zou die auto in of na 2023 op de markt brengen.

Dit is de Luchjenbroers Sport Combi, samen met de huidige 3 Serie Touring.

BMW Blog ziet de nieuwe grille van de M3 als goede reden voor de komst van een Touring. Met die enorme grille, die overeenkomsten toont met die van de reeds gepresenteerde 4 Serie, is er nogal wat negatieve publiciteit rondom de auto ontstaan. Een M3 Touring zal ervoor zorgen dat de BMW-fans tóch verzadigd worden.

Alpina B3

Wie nu al een BMW ‘M3 Touring’ wil, kan aankloppen bij Alpina. Dat bedrijf bouwt namelijk de B3 Touring op basis van de huidige generatie Dreier. De auto heeft een gekietelde drieliter S58 twin-turbo zes-in-lijn die goed is voor 462 pk en 700 Nm. Aandrijving gaat door een achttraps ZF automaat naar alle vier de wielen dankzij de implementatie van BMW’s xDrive-systeem.

Alpina B3 Touring
Alpina B3 Touring

In Autovisie Magazine nummer 12 van dit jaar maakten we een reportage met alle BMW Tourings door de jaren heen. Die bevatte ook twee bijzondere Nederlandse creaties: de Luchjenbroers Sport Combi en de F81 M3 CS Touring van Sander Koelemij. 

Fotografie: Martijn Bravenboer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.