Autovisie
Autovisie Nieuws 31 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Jaguar vindt nieuwe geldbron, gaat E-Types restaureren

Heb je twee linkerhanden, genoeg geld op de bank en wil je graag een E-Type restaureren? Dan kan Jaguar dat gewoon voor je doen. Onder de noemer E-Type Reborn lanceert de fabrikant een nieuwe klassiekerprogramma.

e4

Concerngenoot Land Rover is Jaguar voor. Als je maar genoeg ponden in Whitley achterlaat, restaureert de terreinwagenbouwer met alle liefde een Range Rover van de eerste serie voor je. Jaguar doet hetzelfde met E-Types uit de periode 1961 tot en met 1968.

“Kopers kunnen simpelweg een bestelling plaatsen, want Jaguar zoekt een geschikte auto voor ze”

Kopers hoeven niet eens zelf een E-Type aan te leveren. Ze kunnen simpelweg een bestelling plaatsen, waarna Jaguar een geschikte auto voor ze zoekt. Om het E-Type Reborn-programma te lanceren, presenteert het merk tien reeds gerestaureerde exemplaren.

Eén daarvan is op de klassiekerbeurs Techno Classica (5 – 9 april) te zien. Het gaat om een grijze Series I Fixed Head Coupé, die reeds 78.000 miles (125.529 kilometer) op de teller heeft staan.

LEES OOK: DIEVEN JATTEN TWEE TRAILERS VOL JAGUAR LAND ROVER-MOTOREN

Jaguar houdt het echter niet bij restaureren alleen. Wie zijn klassieke roofkat graag aan de haren de moderne tijd in wil slepen, kan vragen om upgrades als een gesynchroniseerde versnellingsbak of een opgewaardeerd koelsysteem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.