Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 25 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Jaguar E-Type gaat vreemd met Mazda RX-7

In eerste instantie zien we op de bovenstaande foto een ‘gewone’ Jaguar E-Type Convertible. Maar niets is wat het lijkt…

Onderhuids is het namelijk geen E-Type, maar een Japanse auto in bezit van een motorblok met roterende schijven. Het betreft een Mazda RX-7 van de eerste generatie.

Jaguar E-Type kitcar

Daarom is dit eigenlijk een kitcar met de looks van de E-Type, en de aandrijflijn van de Mazda RX-7. En hoewel niet alle kitcars even mooi zijn, kun je hier weinig tegenin brengen. Want aan de buitenkant is het gewoon een Jaguar E-Type uit 1967. Alleen staat deze op het chassis van een Mazda RX-7 uit 1984.

Ondanks dat die Japanse sportcoupé aan de basis staat van dit project, ziet de ‘E-Type’ er vanuit de meeste hoeken uit als een origineel exemplaar. Toegegeven, de kenner zal meteen zien dat het geen echte E-Type is. Daarbij zijn de stalen wielen misschien niet de beste optie geweest, maar ondanks dat is het een mooie auto om te zien.

Jaguar E-Type

Te koop

En voor degene die het geen heiligschennis vindt is er goed nieuws: de JaguMazda RX-E-Type, zoals-ie origineel wordt genoemd – staat te koop op Craigslist! Volgens de beschrijving in de advertentie heeft de auto veel authentieke Jaguar-onderdelen, en kostte de hele ombouw meer dan 70.000 dollar (ongeveer 64.222 euro), exclusief de prijs van de donor-Mazda.

Jaguar E-Type

Alle rondingen komen verrassend goed overeen met het originele, en van zo’n tien meter afstand zou je denken dat dit een gewone Jaguar E-Type was. Binnenin is beter te zien dat het niet om een origineel exemplaar gaat. Hoewel de leren stoelen, het houten stuur en de zwarte wijzerplaten dicht in de buurt komen, kun je zien dat de versnellingspook van een RX-7 afkomstig is.

De rand van de voorruit en de softtop zien er ook licht afwijkend uit. Onder de motorkap bevindt zich de ongeblazen tweeschijfs 13B-rotatiemotor van Mazda. Die motor leverde nieuw 150 pk, maar reken maar dat er met de jaren wat paarden zijn ontsnapt. Onze collega’s van Road & Track vonden hem op Craigslist voor slechts 22.500 dollar (20.646 euro), wat misschien veel is voor een oude RX-7, maar verrassend goedkoop voor een E-Type. Zou je hem meenemen voor die prijs, of zou je 60.000 euro of meer bijleggen voor een originele?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.