Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Huracán krijgt krankzinnige bodykit van Fusion Motor Company

De term ‘dik’ komt vaak voorbij in autoland. De term is vooral bij deze bodykit van Fusion Motor Company op zijn plek, getuige het resultaat. De koolstofvezel bodykit is speciaal ontwikkeld voor de Lamborghini Huracán.

Verschillende tuners leggen hun hand aan de Lamborghini Huracán. De een is beter gelukt dan de ander, feit is wel dat de Lambo veel kan hebben. Zo heeft Jon Olsson de Italiaanse bolide al eens aan laten pakken, en biedt Japanse tuner Liberty Walk ook een dikke bodykit voor de auto. In april dit jaar kwam ook Novitec met een aangepakte Huracán, maar in dat geval was de auto cosmetisch niet erg veranderd. Bij deze bodykit van Fusion Motor Company is dat wél het geval.

Lamborghini Huracán

Huracán als Batmobiel

Op de eerste foto’s die je te zien krijgt op de site van de tuner ziet de Lambo er goed uit. De Huracán kan de koolstofvezel bodykit van de Amerikaanse tuner prima hebben, mits deze in de carrosseriekleur is gespoten. Het is namelijk ook mogelijk om de kit in naakt carbon te laten uitvoeren. Dat kan dan eventueel worden afgewerkt met een glanzende laklaag, maar ook mat carbon behoort tot de mogelijkheden.

Op de foto’s is dat glanzende koolstofvezel te zien op een gele Huracán, en dat doet het meest denken aan een Batmobiel. En dat is dan niet positief bedoeld. De grote opzetstukken op de voorbumper, motorkap en wielkasten doen een beetje denken aan een masker dat iets moet verdoezelen.

Acht delen

De koolstofvezel bodykit voor de Lamborghini Huracán bestaat grofweg uit acht delen. De motorkap, voorbumper (met spoiler, luchtopeningen en meer opsmuk) en de bredere wielkasten maken deel uit van de voorkant. Op de zijkant zien we dan zijskirts met een luchtopening. Achterop de Huracán zien we een koolstofvezel achterbumper, diffuser, spoiler en ducktail spoiler. Daarmee is het pakket voor een dikkere Huracán compleet. Wat al die opsmuk met de aerodynamica, prestaties en rij-eigenschappen van de Lamborghini doen, is niet bekend.

De vanafprijs van deze bodykit? $38.888 dollar, omgerekend zo’n €33.116 euro. Heb jij dat over voor al die extra’s op de Italiaanse supercar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.