Autovisie
Autovisie Video 19 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Te koop: 800 pk sterke Lamborghini Huracán van Jon Olsson

Skiër Jon Olsson verslijt supercars zoals sommige mensen onderbroeken verslijten. De Zweed had eerst een Lamborghini Gallardo, toen een Murciélago en daarna een Audi R8. Sinds een paar maanden rijdt hij in een Lamborghini Huracán (met skibox uiteraard), maar daar wil hij nu ook alweer vanaf.

Dus, mocht er hier iemand zijn die 250.000 euro in zijn zak voelt branden… Sla toe! Want de Huracán van Olsson is eigenlijk best een koopje. De skiër en social media-persoonlijkheid kocht zijn Lambo naar eigen zeggen voor 350.000 euro. Niet omdat hij helemaal los ging op de optielijst, maar omdat hij zijn Italiaanse supersporter danig liet verbouwen. Zo kreeg de atmosferische 5,2 liter V10 van de Huracán gezelschap van een supercharger – waardoor de krachtbron niet langer 610 pk levert, maar 800 pk – en ademt hij extra luid door een uitlaatsysteem van Akrapovic.

LEES OOK: LAMBORGHINI AVENTADOR DOCKING STATION KOST 25 MILLE!

Volgens Olsson is zijn Lamborghini nog als nieuw. En dat geloven we graag, want sinds oktober vorig jaar heeft hij slechts 3800 kilometer op de digitale teller gezet. Waarom de Huracán dan weg moet? Omdat er een vierzitter moet komen, aldus Olsson. Een vierzitter die hij overigens al had, maar die hij verkocht aan een Nederlander. Helaas werd die 950 pk (!) sterke Audi RS6 DTM in Amsterdam gestolen en later uitgebrand teruggevonden. Onze eigen Werner Budding heeft er nog mee gereden. Dus gelukkig hebben we de video nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.