Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 13 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Review: Volkswagen Golf GTI (2020) – Video

De Volkswagen Golf GTI is de populairste hot hatchback aller tijden. Vooral door de mooie balans tussen alledaagse bruikbaarheid en een toegankelijk prestatiepotentieel. Maar volgens de fabrikant is de achtste generatie veel meer dan dat. Zit er dan eindelijk een echt scherp randje aan? In deze video geeft Peter Hilhorst de antwoorden.

Net als de gewone Volkswagen Golf is ook de GTI een doorontwikkeling van zijn voorganger. De aandrijflijn is in grote lijnen hetzelfde als de vorige van de Golf GTI Performance. Dat betekent een mooie upgrade voor de basisversie, want die heeft standaard 245 pk en 370 Nm plus een elektronisch aangestuurd platensper. De prijs is nog niet vastgesteld, omdat de CO2-uitstoot nog niet bepaald is, maar reken voor een aangekleed exemplaar op 50.000 euro.

Onderstel

De Volkswagen Golf GTI deelt zijn onderstel met zijn voorganger, maar de vering is stijver en er is gewicht bespaard in de ophanging. Bovendien werken zaken als het sperdifferentieel, de optionele variabele dempers en de elektronisch hulpsystemen nog beter samen om de auto dynamischer te maken.

Golf GTI

Onmiskenbaar een Golf GTI

Het is van buiten een onmiskenbaar sportieve, maar ook subtiele auto om te zien. Een grote koelopeningen in de voorbumper, rode accenten, fraaie wielen, een dakspoiler en een dubbele uitlaat benadrukken de GTI-genen. Dat wordt in het interieur gedaan door de traditionele ruitjesbekleding en badges die verwijzen de legendarische drie letters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.