Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 5 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Jaguar F-Type aangekleed als British Design Edition

Hallo, de F-Type is er ook nog! Dat moet het management van Jaguar hebben gedacht, nadat Porsche met veel bombarie de vernieuwde 911 introduceerde. In Groot-Brittannië is direct aan een limited edition van Jaguars sportwagen gewerkt. Het resultaat is de British Design Edition.

De naam British Design Edition dankt de Jag aan de prijzenkast, die de sportwagen in de loop der jaren heeft gevuld. De uiterst fraaie Engelsman heeft sinds zijn introductie in 2012 meer dan 140 awards gewonnen en dat mag volgens Jaguar onder de aandacht worden gebracht. De aanduiding British Design Edition betekent echter wel dat de Engelsen het oorspronkelijke ontwerp van de sportwagen hebben aangepast. De sexy koets is ‘hertekend’ met het Exterior Sport Design Pack, dat de looks van de wagen meer dynamiek geeft.

De frontsplitter is nu in glimmend zwart uitgevoerd, terwijl de flanken en achterzijde zijn verrijkt met opzetstukken in carrosseriekleur. Op de Coupé met de British Design Edition-badge monteert Jaguar een vaste achterspoiler in plaats van een instelbare variant, zoals standaard is. De limited edition is er als Coupé en als roadster. Beide varianten zijn verkrijgbaar in de tinten Caldera Red, Glacier White, Ultra Blue en Ultimate Black. Jaguar zet de versie op 20 inch grote wielen, waarbij de velgen in Cyclone-design zijn uitgevoerd en afgewerkt zijn in Satin Dark Grey.

“Op de Coupé monteert Jaguar een vaste achterspoiler in plaats van een instelbare variant”

Het met leer beklede interieur beschikt over stiksels in de kleur rood, ivoor of blauw. Zowel voor- als achterin heeft Jaguar verschillende badges met British Design Edition-logo aangebracht. Het beeldmerk siert de hoofdsteunen, instaplijsten en middentunnel. Het dashboard, dat normaliter met aluminium is afgewerkt, kent nu een carbon fibre-afwerkingslaag.

Jaguar kleedt de sportwagen verder aan met zaken als een 380W Meridian Sound System, dat tegen meerprijs kan worden vervangen door een 770W Meridian Surround Sound System. Ook de InControl Remote App is aanwezig. Daarmee kan de bestuurder op afstand het brandstofniveau checken, de auto ontgrendelen en vergrendelen en zelfs de motor starten. De applicatie is nu voor de Apple Watch beschikbaar.

Op technisch vlak baseert Jaguar de British Design Edition op de V6 S met 380 pk sterke zescilinder compressormotor. De krachtbron, die zijn aandrijfkrachten aan alle vier wielen doorgeeft, is onveranderd uit de overige S’en overgenomen. De Britse autobouwer zorgt wel voor een krachtiger remsysteem, uitgevoerd met rode of – tegen meerprijs – zwarte remklauwen. De Nederlandse prijs van de British Design Edition is nog niet vrijgegeven. De versie komt in het voorjaar op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.