Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Jaguar Classic gaat elektrische E-Types bouwen

Jaguar gaat elektrische E-Types bouwen. Zo’n twee jaar geleden onthulde de Engelse autofabrikant de E-Type Zero Concept en de reacties daarop waren zo positief dat er een productieversie van komt.

Het is alsof Jaguar in de jaren zestig de opkomst van elektrische mobiliteit zag aankomen. Want de naam E-Type past natuurlijk perfect bij een stekkermobiel. De versies met batterij zullen door Jaguar Classic worden gebouwd. Daarvoor worden klassieke E-Types gerestaureerd, afgestemd op de wensen van de klant en voorzien van de elektrische aandrijflijn van de I-Pace.

Levering in 2020

Daarbij kunnen eigenaren van een E-Type hun auto laten converteren door Jaguar Classic. Om de authenticiteit van de iconische sportwagen te behouden kan de elektrische techniek relatief eenvoudig weer worden verwijderd en vervangen door de originele aandrijflijn. De specificaties en prijs van de elektro-E-Type zijn nog niet bekend. De eerste exemplaren worden in 2020 uitgeleverd.

Actieradius van 270 kilometer

Wel bekend is dat Jaguar Classic mikt op een actieradius van ruim 270 kilometer. Het studiemodel dat in september 2017 werd geïntroduceerd had een 40 kWh-batterij, die in zo’n zes tot zeven uur weer kon worden opgeladen. De auto had een opgewaardeerd interieur met de nieuwste technologie en led-koplampen, net als het aankomende productiemodel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.