Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Is dit de opzichtigste Lamborghini Urus?

Manosory laat opnieuw een bijzondere bodykit voor de Lamborghini Urus zien. Het resultaat: een van de meest opzichtige versies van de Italiaanse SUV: de Mansory Venatus Coupé Evo C.

Mansory is geen onbekende in de tuningswereld. Het bedrijf kan je kennen van opvallende creaties, waarvan deze Mansory Urus misschien wel de bekendste is.

Opvallendste Lamborghini Urus

Nu komt er dus nog een Lamborghini Urus-creatie van Mansory bij. Ditmaal gaat de tuner een stapje verder dan bij de vorige kit.

Lamborghini Urus, Mansory
(Afbeelding: Mansory)

Opvallend aan de Mansory Venatus Coupé Evo C is dat de achterportieren plaats hebben gemaakt voor luchthappers en een flink uitgeklopte wielkast. Hiervoor is de B-stijl 20 centimeter verder naar achteren verplaatst.

Lamborghini Urus, Mansory
(Afbeelding: Mansory)

Het front is redelijk identiek aan wat je al kent van de Mansory Urus, al heeft de dagrijverlichting nu veel weg van die van de Lamborghini Sián. Ook niet geheel onopvallend is die bijzondere lak die in de zon van kleur verandert. Het exterieur valt qua opvallendheid in het niet bij het interieur. Welkom in smurfenland. Het interieur is namelijk volledig blauw.

Niet alleen maar show

De Lamborghini Urus is niet alleen maar show. Manosry heeft de aandrijflijn een forse upgrade. 900 pk en 1.100 Nm aan koppel komt er nu voort uit de 4,0-liter V8. Hiermee sprint de SUV van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden. De topsnelheid ligt op 323 kilometer per uur.

Lamborghini Urus, Mansory
(Afbeelding: Mansory)

Wat de nieuwe bodykit en motorupgrade van Mansory voor je Lamborghini Urus kost, is nog niet bekend. De kit is in ieder geval geen eenmalig bouwproject, want de 8 Venatus Coupe Evo C wordt echt geproduceerd.

De opvallendste Lamborghini Urus van Nederland

Autovisie ging eerder al langs bij de meest extreme Urus van Nederland. In onderstaande video geeft Sjoerd van Bilsen je alle details van de bijzondere Mansory bodykit en de Lamborghini SUV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.