Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: de MG4 Electric, geduchte concurrent Volkswagen ID.3

Is de nieuwe MG4 Electric de nieuwe elektrische verkooptopper? Het zou zomaar kunnen. Met een duik in de prijslijst zien we waarom.

De Volkswagen ID.3 verkoopt goed, maar zou het zomaar eens moeilijk kunnen gaan krijgen. MG introduceert namelijk de MG4 Electric, een auto die nadrukkelijk zijn pijlen richt op de ID.3. Ook de MG4 is een relatief hoge hatchback, met vergelijkbare prestaties, maar ook… een lagere vanafprijs! Met een duik in de prijslijst kijken we wat de MG4 Electric voor die prijs te bieden heeft.

Prijzen MG4 Electric

Om maar met de deur in huis te vallen: de MG4 is leverbaar vanaf 30.785 euro. Dat is ongeveer 10.000 euro goedkoper dan de Volkswagen ID.3. ‘Vanafprijs’ betekent dat er ook duurdere uitvoeringen zijn. Dat zijn de Comfort en Luxury, leverbaar vanaf 31.335 en 36.285 euro. Dat is nog steeds ruimschoots goedkoper dan de instapversie van de Volkswagen.

Specificaties MG4 Electric

De naam MG4 Electric is eigenlijk een beetje dubbelop, want MG is (in Europa) een volledig elektrisch automerk. Nou ja, met de plug-in hybride EHS als enige uitzondering dan. Er is in ieder geval geen niet-Electric versie van de MG4, ook niet in het buitenland. Standaard heb je de beschikking over 125 kW (170 pk) en 250 Nm op de achterwielen. Vanaf de Comfort-uitvoering wordt dat 150 kW (204) pk, met gelijk koppel. De standaard 51 kWh-batterij wordt dan ook gelijk vervangen door een van 64 kWh.

Opmerkelijk genoeg maakt het extra vermogen de auto niet sneller. Integendeel zelfs. De Standard bereikt in 7,7 seconden de 100 km/u, de krachtiger modellen in 7,9 seconden. Ook prima, overigens. Het grote voordeel van de krachtiger versies zit hem in de grotere batterij en bijbehorende actieradius. De Standard komt 350 km ver, de Comfort en Luxury 450 en 435 km (WLTP).

Uitrustingen MG4 Electric

De MG4 Electric Standard laat eigenlijk al weinig te wensen over. Enkele highlights: 16-inch stalen velgen met wieldop, automatische led-verlichting voor en achter, keyless entry & start, stoffen bekleding, 7-inch digitaal instrumentarium, 10,25-inch infotainmentscherm, MG Pilot (met o.a. fileassistent). De Comfort-uitvoering vult dat aan met 17-inch stalen velgen met wieldop, een afsluitbare grille voor betere aerodynamica en privacy glass achter.

De Luxury is het model met alles erop en eraan: verwarmbare buitenspiegels, stuurwielverwarming, stoelverwarming voorin, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, deels kunstlederen bekleding, een warmtepomp ter aanvulling van de standaard klimaatcontrole, navigatie met real-time verkeersinformatie, extra luidsprekers, een draadloze smartphone-oplader, een Wi-Fi-hotspot en een reeks extra rijassistenten.

Ook verschilt de exterieuraankleding van deze drie uitvoeringen op detailniveau, zie de foto’s hieronder. De keuze voor het uitrustingsniveau bepaalt bovendien wat je wel en niet aan boord hebt. De losse opties beperken zich tot de visuele aankleding van ex- en interieur.

Aankleding MG4 Electric

Standaard is de MG4 Electric spierwit. Voor 650 euro extra is er keuze uit felblauw, oranje, metallic zwart, metallic licht- of donkergrijs en metallic rood. Bij de Luxury wordt het dak uitgevoerd in contrasterend zwart. Ook biedt de Luxury als enige de mogelijkheid om het volledig zwarte interieur op te vrolijken met heel lichtgrijze delen en een oranje accent. Ook dat kost 650 euro extra.

MG4 Electric zelf samenstellen

Lijkt de MG4 Electric je wel wat? De configurator is te vinden op www.mgmotor.eu/nl-NL/, net als het complete overzicht van de uitrustingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.