Remco Slump
Remco Slump Video 17 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

MG4 Electric: dé 10.000 euro goedkopere VW ID.3-concurrent

Kijk door je wimpers naar de MG4 Electric en je ziet de Volkswagen ID.3 staan. De nieuwe elektrische hatchback is net zo groot, net zo ruim en heeft vergelijkbare specificaties. Zijn grote pluspunt is zijn prijs, die meer dan 10.000 euro onder die van de ID.3 ligt.

In 2020 boekte MG in Nederland grote successen met de ZS EV. De compacte, volledig elektrische SUV profiteerde maximaal van de toen geldende subsidie- en bijtellingsregels. Inmiddels is het Chinese merk geen ‘one-trick pony’ meer. MG heeft nu vijf modellen in zijn leveringsprogramma: de eerdergenoemde ZS en ook de EHS, Marvel R, MG5 Electric en MG4 Electric.

MG4 Electric in drie uitvoeringen

Die laatste is er in drie uitvoeringen. Allemaal hebben ze één elektromotor op de achteras. De instapversie, Standard genaamd, is 170 pk en 250 Nm sterk, heeft een 51 kWh-batterij en komt maximaal 350 kilometer ver. Hij is de enige MG4 Electric met een 1-fase lader aan boord. Aan een reguliere laadpaal haalt hij een snelheid van 6,6 kW. Snelladen gaat met 117 kW.

De MG4 Electric Comfort en Luxury hebben dezelfde specificaties, met een 204 pk en 250 Nm leverende elektromotor, een 64 kWh-accu en een actieradius van 435 – 450 kilometer. Met hun standaard 3-fase lader komen ze tot een laadsnelheid van 11 kW. Bij FastNed of Shell Recharge zie je maximaal 135 kW op het laadscherm verschijnen.

Een Performance-variant

Volgend jaar breidt MG het aantal versies uit met een Performance-variant, die een 77 kWh-batterij heeft en twee elektromotoren in plaats van één. De enige optie die MG boven op de standaarduitrusting levert, is een trekhaak. Al kun je niet een te zware aanhanger aan de MG4 Electric Standard, Comfort en Luxury hangen: maximaal 500 kilo.

Dé concurrent van de Volkswagen ID.3

De vanafprijs van de MG4 Electric doet je de wenkbrauwen optrekken van verbazing. Voor het Standard-model betaal je ‘slechts’ 30.785 euro, terwijl een Luxury niet boven de 36.258 euro komt. En daarmee is de MG ruim 10.000 euro minder duur dan een vergelijkbare Volkswagen ID.3. Sterker nog, ook een Opel Corsa Electric of Peugeot e-208 is duurder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.