Autovisie
Autovisie Video 30 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Zo zie je de Countach in de Lamborghini Sian – Sjoerds Weetjes 236

Het is een van de meest iconische sportwagens ooit gebouwd, de Lamborghini Countach. Niet verwonderlijk dat de designbaas van het Italiaanse merk zich voor de Sian liet inspireren. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen verklaart het ontwerp van de supercar.

Want hoewel je er op het eerste gezicht geen Countach in ziet, heeft de Sian wel degelijk elementen die hij deelt met zijn verre voorvader. Maar voor het ontwerp keek Lamborghini’s ontwerpbaas Mitja Borkert niet alleen naar die inmiddels vijftig jaar oude sportcoupé. Welke modellen dat zijn, legt Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 236 van Sjoerds Weetjes.

Zo kocht je een 2,66 miljoen euro kostende Lamborghini

Bijna vier jaar wachten

In een eerdere aflevering kwam de Sian ook aan bod. Toen legde Sjoerd je uit aan welke eisen je moest voldoen om een van de 63 Coupés of 19 Roadsters te kunnen bemachtigen. Ook legde hij uit hoe het verkoopproces er uit zag en waarom de kopers maximaal vier jaar op hun nieuwe aanwinst moesten wachten. Over de technische kant van de auto is reeds genoeg geschreven. In Sjoerds Weetjes komen zaken ter sprake die verder gaan dan de folder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.