Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Interesse in nieuwe DeLorean? Schrijf je nu in!

Kom maar op met die obligate verwijzingen naar Back to the Future, want volgend jaar is het zover… Dan rollen in Humble, Texas de eerste nieuwe DeLorean DMC-12’s sinds 1982 van de band. En je kunt er alvast een bestellen.

delorean_dmc-12_6

Want de DeLorean Motor Company (DMC) heeft een ‘2017 DeLorean Pre-Order Interest Application’ online gezet voor iedereen die interesse heeft in een nieuwe DMC-12. De aanmelding is vooralsnog vrijblijvend, want het is nog niet bekend hoeveel de auto gaat kosten en wat de precieze specificaties zullen zijn.

“De aankomende DMC-12 is geen exacte kopie, maar een opgewaardeerde versie”

DMC is nog in gesprek met motorleveranciers en bedrijven die het motormanagement en delen van het interieur kunnen leveren. Want de aankomende DMC-12 is geen exacte kopie van het origineel, maar een opgewaardeerde versie ervan, die moet voldoen aan alle moderne uitstooteisen. Daarom heeft DMC ook regelmatig overleg met de Environmental Protection Agency (EPA).

LEES OOK: BESTE REPORTAGE VAN 2015 – HET DELOREAN-MYSTERIE

Dat de nieuwe DeLorean gebouwd kan worden, komt door een Amerikaanse wet die in december 2015 werd aangenomen. Daarin staat dat kleine autofabrikanten een gelimiteerd aantal replica’s mogen bouwen van auto’s die 25 jaar geleden of meer uit productie gingen. En daar valt de DMC-12 vanaf begin december onder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.