Autovisie
Autovisie Nieuws 18 okt 2016

Exploderende auto’s als kunst: Desintegrating II

Je kunt autokunst in alle soorten en maten tegenkomen. Deze fotograaf liet klassiekers ontploffen voor zijn project Desintegrating II.

“Disintegrating II” - Fabian Oefner

Desintegrating II

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een kunstig idee van een automuseum, dat een stel aansprekende klassiekers liet strippen en de onderdelen aan flinterdunne draadjes ophing. Maar nee, er kwam veel meer werk aan te pas.

Fotograaf Fabian Oefner besteedde namelijk twee maanden (en tweeduizend foto’s) per plaat aan dit project, dat onder de naam Desintegrating II te bewonderen is in de M.A.D. Gallery in Genève. In 2013 flikte hij dat al met drie auto’s, nu kregen een Auto Union Type C, Maserati 250F, Ford GT40, Bugatti 57 SC en Porsche 956 dezelfde behandeling.

Kunstje

Het kunstje is verrassend complex: Oefner haalde een zeer gedetailleerd schaalmodel van elke auto volledig uit elkaar, fotografeerde elk onderdeel nauwkeurig en plaatste deze in de nabewerking op de juiste plek. Zo heeft hij de illusie gecreëerd dat elke auto is vastgelegd op het moment dat ‘ie uit elkaar knalt.

Het resultaat is net zo verbluffend als het proces. In een korte video is zelfs de ‘making of’ te bekijken.

Reageer op artikel:
Exploderende auto’s als kunst: Desintegrating II
Sluiten