Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Infiniti Q50 Inspiration Line: hitsige hybride

Zet de Infiniti Q50 voet op BMW M3-grondgebied? Niet helemaal, maar wat vermogen betreft komt de ietwat suf genaamde Inspiration Line een heel eind. De hybride schopt het namelijk tot meer dan 400 pk.

Bijzonder, de Q50 Inspiration Line is – net als de eveneens vandaag onthulde Porsche 911 Targa 4S Exclusive Edition – speciaal voor ons land ontwikkeld. Het model is een initiatief van de Nederlandse Infiniti-dealer, die de Q50 S Hybrid opschroefde van 364 pk naar ruim 400 pk (het precieze vermogen moet nog worden vastgesteld).

Ook werd onderstelspecialist Intrax aan het werk gezet om instelbare vering voor de Inspiration Line te ontwikkelen, waarvan de set-up vanuit het interieur met een druk op de knop kan worden aangepast. Betere remmen, een sportuitlaat met vlinderkleppen, aerodynamische aanpassingen en lichtgewicht 20 inch OZ Ultraleggera-wielen maken de rappe Q50 af.

De Q50 Inspiration Line rolt overigens zonder aanpassingen van de band. De onderhuidse en uiterlijke wijzigingen worden in Nederland op de auto aangebracht. De levering van de Infiniti start nog voor het einde van dit kwartaal. Het model is per direct te bestellen, maar wat ‘ie kost is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.