Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Hyundai Ioniq Electric heeft 300 kilometer bereik

Er bestaan meer elektrische auto’s dan Tesla in de aanbieding heeft. Kijk bijvoorbeeld naar de vernieuwde Hyundai Ioniq Electric. Vandaag werd bekend dat die 300 kilometer op een volle acculading kan afleggen.

Hyundai vond het hoog tijd om ook de elektrische Ioniq maar eens van een update te voorzien. Alle andere modellen waren al voorgegaan, en blijkbaar bewaarde de autofabrikant het beste voor het laatste. De update van de elektrische auto omvat namelijk meer dan alleen wat nieuwe looks. De Ioniq Electric heeft namelijk flink wat meer bereik gekregen. Met het vorige model kon 280 kilometer gereden worden volgens de NEDC-meting. Met het nieuwe model wordt dat verhoogd naar 294 kilometer. Dat klinkt als weinig, maar dat laatste cijfer is gebaseerd op de veel realistischere WLTP-cyclus.

Daar stopt de vooruitgang nog niet, want het model kan nu ook sneller opladen dankzij de 100 kW-snellader. Daarmee zou het 38,3 kWh-accupakket (was 28 kWh) binnen 54 minuten tot tachtig procent opgeladen moeten zijn. Heel erg snel is dat nog niet als je het vergelijkt met Tesla’s die tegenwoordig het twee keer zo snel doen. Daarnaast trekt de Ioniq ook iets sneller op, want de auto heeft er 16 pk bij gekregen (van 120 naar 136 pk).

Mobiele app

Natuurlijk is Hyundai ook de styling van de auto niet vergeten. Er moet immers wel van buitenaf duidelijk zijn dat het hier om een elektrische en niet een gewone Ioniq gaat. Dat groene imago is erg belangrijk voor een groot deel van de kopers. Daarom heeft deze auto een onder andere een dichte grille en een speciale keuze uit lichtmetalen velgen en banden.

Ook heeft Hyundai de app-bouwers ingeschakeld. Deze hebben een mobiele app voor smartphones afgeleverd waarmee hij vanaf afstand bijvoorbeeld op slot gezet en opgewarmd kan worden.

De volledig elektrische Hyundai Ioniq laat nog wel even op zich wachten. Eerst brengt Hyundai de reguliere Ioniqs in juli op de markt. In september volgt dan de introductie van de Ioniq Electric. Prijzen weten we ook nog niet, maar die zullen voor die tijd bekend gemaakt worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.