Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jan 2019

Dit houdt de facelift van de Hyundai Ioniq in

Al deze zomer voert Hyundai een facelift op de amper drie jaar oude Ioniq (afgebeeld als Electric) door. De grootste aanpassing zal de introductie van een groter accupakket voor de Ioniq Electric zijn.

Hyundai Ioniq 2019

Dat blijkt uit een uitgelekt document uit een Duitse Hyundai-presentatie. Op de pagina staan alle wijzigingen die de Ioniq-familie, bestaande uit de Hybrid, Plug-in Hybrid en Electric, zullen ondergaan. De focus ligt op aanpassingen van het exterieur en de aankleding. De Electric is de enige die ook een technische verandering ondergaat. De 28 kWh grote batterij zal vervangen worden door een accupakket van 38,3 kWh. De 120 pk/295 Nm sterke elektromotor wordt zonder modificaties van de huidige editie overgenomen. Door de montage van een groter accupakket neemt de actieradius van de Ioniq Electric toe. Hyundai vermeldt in de uitgelekte pagina een range van 378 km, wat bijna 100 km meer is dan de huidige versie op papier haalt. hyundai-ioniq-electric

Grille

In het document geeft Hyundai alleen aan dat de Ioniq een aangepaste grille, wieldesign, achterbumper en lichtunits krijgt. Of dat voor alle drie de modellen geldt, is nog niet bekend. Ook bij de interieurdetails die wijzigen, te weten het instrumentarium, de stoelen en middenconsole, staat niet vermeld voor welke types het op gaat. Hyundai zal de opgefriste Ioniq binnenkort presenteren. De aangepaste Hybrid en Plug-in Hybrid komen in juli op de markt. Twee maanden later arriveert de vernieuwde Electric.

Prijzen

Of de introductie van een groter accupakket een forse prijsaanpassing met zich meebrengt, is nog niet bekend.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.