Autovisie
Autovisie Nieuws 24 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Hyundai ontwikkelt speciale EV-app

Laadfuncties van je (deels) elektrische auto vanaf je smartphone bedienen is wel zo prettig. Kia en Hyundai hebben zo’n speciale EV-app nog niet, maar daar komt binnenkort verandering in.

Diverse instellingen

Hyundai Motor Group – het moederbedrijf van Hyundai en Kia – pakt direct groot uit, want de app krijgt een aantal nieuwe functies. Zo biedt de app toegang tot menu’s om instellingen van het regeneratieve remsysteem te wijzigen. Ook moet het motorvermogen en het motorkoppel zijn te reguleren. Verder moet het mogelijk zijn om de maximumsnelheid van het voertuig af te regelen op een bepaalde snelheid. Handig als een particulier of een verhuurbedrijf de auto uitleent. Tot slot maakt de app het ook mogelijk om de climate control aan te passen.

Hyundai Introduces Smartphone Based EV Performance Control Technology 2

Andermans instellingen

De gebruiker van de app kan zijn of haar instellingen eenvoudig kopiëren naar een andere auto. Daarnaast is het mogelijk om via de app de instellingen van een andere gebruiker te activeren om te ervaren hoe het is om te rijden met andermans instellingen.

Wanneer?

Wanneer komt deze app? De nieuwe Kia e-Soul moet deze app krijgen en in 2020 ook de Kia e-Niro. Wanneer Hyundai de app activeert is nog niet bekend.

Hyundai Introduces Smartphone Based EV Performance Control Technology 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.