Autovisie
Autovisie Nieuws 14 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Hyundai en Kia omarmen elektrische auto start-up Canoo

In korte tijd omarmt Hyundai een tweede start-up voor de ontwikkeling van zijn elektrische modellen. Dit maal slaat de Zuid-Koreaanse autobouwer de armen ineen met Canoo, een bedrijf uit Californië. Met de partij wil de autofabrikant gezamenlijk een platform ontwikkelen.

Canoo uit Los Angeles heeft een skateboard-platform voor elektrische auto’s ontwikkeld en dat zal gebruikt gaan worden voor modellen van zowel Hyundai als Kia. Het Amerikaanse bedrijf neemt een deel van de ontwikkeling voor zijn rekening om het platform modulair en toepasbaar te maken voor de Kia- en Hyundai-modellen. De Zuid-Koreanen zien de elektro-architectuur als een mogelijkheid om goedkopere modellen met elektrische aandrijflijn uit te kunnen brengen. De focus ligt op types stadsauto’s en specifieke Purpose Built Vehicles (PBV), maatwerk voor bedrijven.

Kleiner en lichter

Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelde het elektrische platform als een skateboard met ruimte voor de meest kritieke componenten. Dat zorgt ervoor dat het skateboard kleiner van formaat en lichter is, alsmede minder componenten telt. Het maakt het volgens de fabrikanten goedkoper. Door zijn opzet biedt de architectuur meer ruimte voor de binnenruimte van auto’s van Hyundai, al biedt het platform ruimte voor allerlei vormen van koetswerken.

Miljardeninvestering

De Hyundai Motor Group investeert in de komende vijf jaar 87 miljard dollar in de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Hyundai draagt daar 52 miljard aan bij, Kia investeert 25 miljard. Onlangs investeerde de groep enkele miljoenen euro’s in een andere start-up, Arrival. De Zuid-Koreaanse autobouwer heeft zich ten doel gesteld om in de komende jaren een van de grootste leveranciers van elektrische voertuigen te zijn. Zowel het programma van Hyundai als Kia worden de komende jaren flink uitgebreid met elektromodellen. Op de Autosalon van Geneve volgende maand presenteert Hyundai een nieuwe studiemodel, dat volgend jaar in productie gaat. Op dat moment lanceert Kia eveneens twee verschillende elektrische types.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.