Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Zie hoe de Honda Civic Type R een Nürgburgring-record verbreekt

Toen Autovisie-redacteur Dies van den Elzen voor het eerst met de Honda Civic Type R reed, werd duidelijk hoe goed de Japanse hot hatch op het circuit is. Als kroon op het werk van de fabrikant verbreekt de Civic Type R een record op de Nürburgring Nordschleife.

Een record neerzetten op de Nürburgring Nordschleife is voor veel fabrikanten een belangrijk doel. Niet alleen omdat het bewijst dat de auto echt snel en circuitkabapel is, ook omdat een record op de ‘The Green Hell’ voor een klant een extra reden kan zijn om de concurrent te laten staan.

Honda Civic Type R verbreekt Nürgburgring-record

Maar welk record kan de Honda bij de Civic Type R in de folder zetten? Met een rondetijd van 7 minuten en 44,881 seconden is het model het snelste productievoertuig met voorwielaandrijving over de 20,8 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

Honda Civic Type R, Nürburgring Nordschleife, record
(Afbeelding: Honda)

De ronde is dus gewoon gereden met een Type R die iedereen kan kopen. Het record werd verbroken met Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect-banden.

Aandrijflijn Honda Civic Type R

Onder de motorkap van de record-verbreker ligt een 2,0-liter viercilinder die door middel van een turbo 329 pk en 420 Nm aan koppel produceert. Schakel je snel genoeg met de handmatige zevenbak, dan sprint je in 5,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het feest stopt pas bij 275 kilometer per uur.

Skoda Enyaq RS iV breekt twee wereldrecords voor driften

Naast het vermogen, is ook de verbeterde aerodynamica een belangrijk aspect bij het neerzetten van een record op de Nürgburgring. Ook de verbeterde neerwaartse druk en grotere wielbasis en spoorbreedte zorgen voor de snelste Honda Civic Type R tot nu toe (af fabriek).

Test met de hot hatch

Wil je meer weten van de specificaties van de Civic Type R? Bekijk dan onderstaande video waarin Dries van den Elzen je meemeneemt rond het Portugese oud-Formule 1 circuit Estoril.

Werknemers Mercedes-Benz krijgen opnieuw een recordbonus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.