Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is wanneer je je MX-5 in kan ruilen voor de MG Cyberster

De MG Cyberster, waarschijnlijk heb je de cabriolet al een paar keer voor bij zien komen. Zo lieten we eerder al beelden zien uit een database van het Ministerie van Transport en Informatie Technologie in China. Inmiddels is er meer bekend over de elektrische roadster en weten we zelfs wanneer je jouw MX-5 in kan ruilen voor de MG.

Hoewel je natuurlijk je MX-5 in kan ruilen voor de elektrische roadster, zijn het twee totaal andere auto’s. De Mazda heeft immers een brandstofmotor. Of iemand dus echt zijn Japanner in gaat ruilen voor de Chinese EV, is maar de vraag.

Mazda MX-5 inruilen voor de MG Cyberster

Feit is, de MG Cyberster is zijn tijd verder vooruit dan de MX-5. Sterker nog, het is een van de eerste elektrische cabrio’s. Hoewel de auto nu enkel nog op de Shanghai Motor Show te zien is, stelt de Nederlandse importeur dat het model in de zomer van 2024 al naar Nederland komt.

MG Cyberster, Mazda MX-5, cabrio, elektrische, roadster
(Afbeelding: MG)

Hoewel het uiterlijk van de MG Cyberster al te zien is, staan de specificaties nog niet vast. Echter, in hetzelfde document als waar de eerder gelekte foto’s zijn gevonden, staan ook specificaties. Zo komt er in ieder geval een versie met vierwielaandrijving met een elektromotor op de vooras die 101 pk continu en 201 pk aan piekvermogen levert. Op de achterwielen ligt dan een elektromotor met 215 pk continu en 335 pk aan piekvermogen. De topsnelheid ligt op 200 kilometer per uur en de auto weegt minimaal 1.885 kilogram.

MG Cyberster, Mazda MX-5, cabrio, elektrische, roadster
(Afbeelding: MG)

De MG Cyberster heeft het design van een echte roadster, maar is wel iets groter dan de Mazda MX-5. De elektrische auto is 4,5 meter lang, 1,9 meter breed en 1,3 meter hoog. De wielbasis is 2,7 meter.

Meer details volgen

Wat de MG Cyberster uiteindelijk gaat kosten, en wat de exacte specificaties zijn voor de modellen die in Nederland verkocht gaan worden, is nog onduidelijk.

MG Cyberster, Mazda MX-5, cabrio, elektrische, roadster
(Afbeelding: MG)

Met deze 5 tips koop je een goede cabrio-occasion

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.