Autovisie
Autovisie Nieuws 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe voorspelbaar: Bentley Continental GT Speed Convertible

Natuurlijk is het totaal geen verrassing dat Bentley nu het topmodel van zijn cabrioletmodel onthuld. Wanneer er een Continental GT Speed verschijnt, verschijnt er ook een Continental GT Speed Convertible. Zie hier, zo ziet hij er uit, maar ook dat was eenvoudig in te beelden.

Het is de derde maal dat Bentley het Speed-label op de Convertible plakt, zoals het Engelse merk ook drie maal op de Coupé doet. Het hertekende logo betekent dat de heren in het Engelse Crewe het exterieur lichtjes modificeren, de motor licht kietelen en de aankleding een iets sportievere uitstraling geven.

Motor uit de Bacalar

Voor de nieuwste Continental GT Speed Convertible verhoogt Bentley het motorvermogen met 24 pk. Daardoor komt de 6,0 liter W12 TSI-motor, waarvan de autobouwer er al meer dan 100.000 in zijn modellen heeft gelepeld, op een vermogen van 659 pk. De krachtbron is dus in de vierzits Convertible net zo sterk als in de tweezits Bacalar. De 900 Nm sterke twin turbo-motor met achttraps transmissie katapulteert de luxueuze cabriolet in 3,7 tellen van stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 335 km/h.

Meest dynamische Conti-cabrio ever

Het topmodel doet nauwelijks onder voor de minder ‘Speed’ versie. Het is echter een combinatie van elementen die de Continental GT Speed Convertible zijn bestaansrecht geven. Bentley noemt de nieuwe versie de ‘meest dynamische Conti-cabrio ‘ever’. Door herschreven software voor het onderstel en de toevoeging van vierwielbesturing en een elektronisch achterdifferentieel moet de Speed dat predicaat waar maken. De actieve luchtvering met adaptieve demping moeten de rolbewegingen van de loodzware koets zoveel mogelijk beperken. Daartoe beschikt de Conti over een door het 48V-boodsysteem aangestuurde actieve anti-rolcontrolesysteem.

EXCLUSIEF: Bentley Bacalar is nieuw startpunt voor Mulliner

Bentley Bacalar kost 1,5 miljoen en heeft geen dak!

Leder en alcantara

Voor de aankleding van het interieur, dat uiteraard volledig met de hand wordt vervaardigd, komt Bentley met nieuwe mogelijkheden. Ze zijn al voor de Coupé aangekondigd. In de Cabriolet kun je er omstanders meer van laten genieten. Door het in zeven tinten verkrijgbare dak in 19 tellen te openen, moet je natuurlijk niet met de maximum snelheid van 50 km/h doen, is de gepersonaliseerde stoelbekleding zichtbaar. Op het meubilair staat Speed en de gebruikte materialen zijn hoofdzakelijk leder en alcantara.

Subtiele exterieure aanpassingen

Het exterieur van de open Speed kenmerkt zich door 22 inch gesmede lichtmetalen wielen in Speed-ontwerp en uitgevoerd in Dark Tint met Bright Silver of Black Gloss. De Dark Tint komt ook op de grille met omlijsting terug. De uitvoering heeft tevens Speed-zijskirts en subtiele Speed-logo’s op de voorschermen.

In bestelling

De Bentley Continental GT Speed Convertible is per direct te bestellen. De orders voor de eerste exemplaren zijn al in Crewe verwerkt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.