Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 15 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe cool is deze Porsche 718 Spyder?

Is dit de coolste Porsche 718 Spyder ooit afgeleverd? We kunnen nu wel ja zeggen, maar er zijn exemplaren die na een behandeling van Porsches personaliseringsafdeling Exclusive onder de radar blijven. Dit exemplaar gooit in elk geval hoge ogen.

Onder de hamer: Le Mans winnende Porsche 956

Anders dan de creaties van Porsche Exclusive is dit exemplaar niet meerdere malen door de lakstraat gegaan. De Zwitserse dealer Porsche Zentrum Maienfeld heeft de auto laten wrappen. En de kenner weet dat dit niet zomaar een wrapontwerp is. De complete bestickering is historisch verantwoord, want in stijl met klassieke racewagens van het Duitse sportwagenmerk. Het is een ontwerp dat eerder op de 962 en 956 werd toegepast, en recentelijk nog op de 911 GT3R.

In lijn met die befaamde racemonsters is de fonkelnieuwe 718 Spyder uitgevoerd in de wit/blauwe kleurstelling. De voorklep en achterdek zijn in de kleur wit uitgevoerd. De flanken – voorschermen, deuren en achterschermen – zijn bedekt met de blauwe folie, terwijl over de wulpse lijnen van de 718 Spyder een rode en goudkleurige lijn loopt.

Befaamde racetrim

Net als op de racewagens staat op het portier Rothmans Porsche, pal naast het witte vlak voor het startnummer. Waar de 962 en 956 over een ronde ‘lollipop’ beschikken, heeft de bewuste 718 Spyder net als de genoemde 911 GT3R een hoekig wit vlak voor het racenummer. In dit geval is voor 718 gekozen, de cijferaanduiding van het model. Op de hoeken van de carrosserie staan de traditionele sponsoren van Porsches-race-activiteiten, te weten Mobil1, Michelin en Shell. Een beetje onopvallend, want meerdere merklogo’s onder elkaar, heeft de dealer op de dorpel zijn eigen naam aan het rijtje toegevoegd.

porsche 718 skyder rothmans

Spyder zonder Boxster

De opvallende 718 Spyder in racetrim staat op goudkleurige wielen, zoals Porsche die in het reguliere assortiment aanbiedt. De remklauwen kleuren rood. Nu is de 718 Spyder toch al een opvallende verschijning door zijn kapconstructie en exterieur aankleding. Maar met de livery legt de dealer de focus op de Motorsport-genen van de open tweezitter. De 718 Spyder is de eerste open versie van de Boxster-productlijn die door de heren van Porsche Motorsport onder handen is genomen. De twee edities ervoor, de 987 Boxster Spyder en 981 Boxster Spyder, vielen onder supervisie van de sportwagenbouwer zelf. Overigens heet de nieuwste editie 718 Spyder zonder de Boxster-vermelding. De fabrikant geeft aan dat Boxster voor roadster staat, terwijl de 718 Spyder een… juist, spider is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.