Autovisie
Autovisie Nieuws 10 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Porsche Boxster en Cayman heten voortaan 718

Vrij verrassend kwam Porsche vandaag met het nieuws dat de Boxster en de Cayman het nummer 718 voor de naam gaan krijgen. Zij heten voortaan dus 718 Boxster en 718 Cayman en zullen halverwege 2016 verschijnen. De naamswijziging is  een hommage aan de Porsche 718 uit 1957, die vele successen boekte in de racerij. 

De Porsche 718 was de opvolger van de legendarische 550 Spyder. De verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger zaten in het chassis en de vering. De tweezitter bleek schot in de roos. In 1957 maakte de 718 nog een valse start tijdens de 24-uur van Le Mans door niet te finishen, maar een jaar later maakte hij deze misser goed door als eerste over de streep te komen.

“De Porsche 718 was de opvolger van de legendarische 550 Spyder”

In datzelfde jaar schakelde de Formule 2 toevallig over naar 1,5 liter motoren, waardoor Porsche zijn kans schoon zag om een variant van de 718 in te schrijven. De auto bleek een gigantisch succes en maakte vier jaar later zelfs zijn opwachting in de Formule 1. Hierin wist de wagen als vierde te eindigen. Met recht een legende dus.

Dat Porsche heeft besloten om de Cayman en de Boxster te bundelen onder de naam 718 is op zich niet vreemd, gezien de voorliefde van het merk voor driecijferige aanduidingen. Toch leek Porsche de numerieke benamingen de laatste jaren een beetje beu te zijn. Namen als Cayenne, Macan, en Panamera maakten hun opwachting.

De silhouetten van de vernieuwde 718.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.