Autovisie
Autovisie Video 9 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

De meest puristische versie uit 25 jaar Porsche Boxster – Sjoerds Weetjes

De Porsche Boxster bestaat alweer 25 jaar. In 1993 debuteerde op de autoshow in Detroit een concept van een lichtgewicht roadster, die drie jaar later in aangepaste vorm op de markt verscheen. Maar in die rijke Boxster-historie is er maar één roadster die dicht bij het originele concept van de open tweezitter komt. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt hem aan je voor en legt uit waarom dit de meest ultieme Boxster uit de 25-jarige historie van de productlijn is.

Met de concept car Boxster keken de ontwikkelings- en ontwerpafdelingen met een schuin oog naar een historische model van het legendarische merk. Welk type dat was? De 550 Spyder. Hij was compact, volledig open, puristisch en wendbaar. Met alleen de 911 in 1993 in het leveringsprogramma, die niet naar behoren verkocht, bedacht het toenmalige management van Porsche een tweede productlijn, die de winstgevendheid van het bedrijf moest vergroten. Door de nieuweling veel componenten te laten delen met de volgende generatie 911 moest Porsche efficiënter zijn auto’s kunnen ontwikkelen en bouwen, Het verhaal is eerder door Sjoerd vertelt. De aflevering van Sjoerds Weetjes vind je hier.

Sjoerds Weetjes #95: Porsche Boxster in vuur en vlam

Geringe oplage

In de nieuwste aflevering van Sjoerds Weetjes praat Sjoerd je bij over het unieke concept van de eerste generatie Boxster Spyder, want dat is de meest ultieme uitvoering uit 25 jaar Boxster-historie. Deze speciale uitgave van de 987-familie werd in 2009 gepresenteerd en was slechts kort leverbaar. De fabrikant dacht er 2000 per jaar te kunnen verkopen. Het werden er veel minder. Dat had een reden. Sjoerd vertelt het verhaal over de open tweezitter waarvan er slechts dertien in Nederland zijn, waarvan tien witte (inclusief deze).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.