Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Hier is de Land Rover Defender nogmaals voordat u hem mag zien

Een Zuid-Afrikaans tijdschrift heeft een ‘sneak preview’ over de aankomende Land Rover Defender uit laten lekken. Daardoor zien we nu de productiemodellen van de Defender 90 en 110.

Land Rover Defender SA4x4

Het is niet bepaald meer een verrassing hoe de nieuwe Land Rover Defender er uit gaat zien. Er zijn al genoeg renders en lekkages geweest om een goed beeld te krijgen van het eindproduct. En hoewel we de uren tot de officiële lancering al aan het aftellen zijn, wist Land Rover een nieuw lek niet te voorkomen. Deze keer vanuit een Engelstalig blad dat de term ‘sneak preview’ wel heel erg letterlijk neemt.

Opties

De afbeeldingen schijnen uit het blad SA4x4 uit Zuid-Afrika te komen. Instagrammer Soflorovers wist de pagina’s te bemachtigen en deelde ze met de rest van de wereld. En daarom kunnen we nu de 90 en 110-modellen van de nieuwe Land Rover Defender iets beter zien. De afbeeldingen blijven erg klein en de tekst is bijna te korrelig om te lezen. Maar de vormen zijn duidelijk herkenbaar, en de opties ook.

Land Rover Defender SA4x4

Want we zien bijvoorbeeld een 90 met het welbekende metalen rek op het dak. In dit geval beladen met allerlei koffers (het dak kan 300 kg dragen) . en ook het reservewiel aan de achterdeur is ook terug. Daarnaast is duidelijk te zien hoe de styling van de auto meerdere hints bevat naar het vorige model. Alleen aan de binnenkant lijkt het flink anders te zijn. Daar zien we vooral veel luxe materialen. En zo te zien is er een mogelijkheid om drie stoelen voorin te nemen.

Daktent

Volgens het artikel heeft Land Rover de nieuwe Defenders flink getest. Het nieuwe model heeft 62.000 verschillende tests over 1,2 miljoen kilometer ondergaan. Ook weten we dat de bodem op 291 mm van de grond hangt en dat een nieuwe Defender door 90 cm water kan rijden. De 110 krijgt ruimte voor zeven personen. In de 90 moeten er zes passen. Drie per zitrij. De middelste stoel die voorin zit kan opgeklapt worden. Ook moet er een sloot aan opties beschikbaar komen waaronder een daktent, een lier en nog veel meer.

Land Rover Defender SA4x4

Ook over motorisering wordt even gesproken. De 110 krijgt een drieliter zes in lijn met 400 pk en 550 Nm of een tweeliter diesel met 240 pk en 430 Nm mee. Of die motorisering in Nederland het zelfde gaat zij weten we helaas nog niet. Voor prijzen en andere informatie moeten we nog even tot morgen wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.