Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 27 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de nieuwe Land Rover Defender voordat u hem mag zien

Rechtstreeks vanaf de set van de nieuwe James Bondfilm krijgen we een plaatje toegeschoten van de nieuwe Land Rover Defender. Helemaal standaard is hij niet, maar het geeft een goed beeld.

Land Rover pest ons al langer met gecamoufleerde beelden van de nieuwe Defender. Het zat er dan ook dit in dat hij een keertje zou lekken. Het is dan ook niet heel verrassend dat dit gebeurt vanaf de set van de aankomende James Bondfilm ‘No Time To Die’. Land Rover leent al langer auto’s uit aan de franchise, dus dat de nieuwe Defender zijn opwachting maakt in de nieuwe film is allesbehalve verrassend. Ook is het blijkbaar redelijk simpel om een foto te schieten van de gebruikte auto’s, want we zien de nieuwe Land Rover deze keer niet vanaf honderden meters afstand of vanuit een heel rare hoek.

Niet standaard

Nu we de auto voor het eerst zonder camouflage zien, valt direct op dat hij best veel van zijn voorganger heeft overgenomen. Zie bijvoorbeeld de hoekige vormen en de platte grote motorkap. Kortom, het is overduidelijk een Defender in een moderner jasje. Vermoedelijk heeft de auto wel wat aanpassingen gehad om te voldoen aan de James Bond-standaard. De traanplaten op de motorkap zullen hoogstens een optie zijn en de hoogte van de vering staat ook niet in de standaard setting.

Toch denken we dat de Defender op deze foto een tikkeltje saai is. Land Rover zou Land Rover niet zijn als de Defender geen opvallende accessoires zou hebben. Zo kan die auto namelijk toch omgetoverd worden in een echte offroader. Denk aan een lier, treeplanken, een imperiaal en misschien wel een douche. Verder weten we dat de nieuwe Defender er ook nu weer in meerdere carrosserievarianten komt. Omdat het model is gebaseerd op de Discovery verwachten we ook een plug-in hybrideversie.

Afkomst

De Defender is een belangrijk model voor Land Rover. Het merk heeft er zijn naam mee opgebouwd en de auto heeft als reputatie dat hij werkelijk overal kan komen. Recentelijk werd al wel duidelijk dat de nieuwe versie niet per se als offroad-koning gepositioneerd zou worden. De fabrikant probeert hem ook meer de hoek van de G-Klasse in te duwen. Het moet ook een auto voor de avonturier die door de weeks een kantoorbaan heeft worden. Maar tegelijkertijd zal de Defender zijn afkomst niet verloochenen. Het wordt ook nu de offroader in het gamma, waar de Discovery het praktische model is en de Range Rovers de luxe types zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.