Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 5 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Hier is-ie dan: Opel Insignia Country Tourer

De mannen van Opel hadden laten doorschemeren dat Insignia’s opgeruimde Country Tourer in maart zou worden voorgesteld, en wel op de Autosalon van Genève, maar dat bleek toch niet te kloppen. Toch, een maand later dan verwacht, maakt Opel de Insignia Country Tourer wereldkundig. Verrassende auto? Helemaal niet.

Het recept is bekend. Men neme een Sports Tourer, plakken daar wat kunststoffen opsmuk op en vergroten de bodemvrijheid. Dat is het. Zo deed Opel dat met de vorige editie, zo doet Opel dat net als Mercedes met zijn E-Klasse All Terrain, Volvo met de V90 CC en Subaru met zijn Outback ook met de tweede generatie Insignia.

opel-insignia-country-tourer-305911Twee centimeter

 

Je herkent de Country Tourer direct aan zijn wielkastbeschermers, de dorpelverbreders en gerestylede bumpers met onderaan bodemplaatbescherming. Het verschil in bodemvrijheid bedraagt twee hele centimeters. Onderhuids beschikt de opgeruigde opel-insignia-country-tourer-304064Grandland X

De Country Tourer vormt een van de primeurs op de aanstaande IAA-autoshow in Frankfurt, die van 14 tot en met 24 september wordt gehouden. De opgehoogde stationwagon zal als primeur vergezeld worden door de Grandland X, een cross-over die de plek van de Zafira gaat overnemen, wanneer de levering van de MPV in 2019 wordt gestopt.

REVIEW: OPEL INSIGNIA GRAND SPORT (2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.