Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe model van Ferrari heeft maling aan alle milieueisen

Deze 296 Challenge wordt officieel pas over een week onthuld, maar Ferrari kan het niet laten om alvast een voorproefje het net op te sturen. Deze 296 heeft een hekel aan ijsberen.

De Ferrari 296 is er als coupé (GTB), spider (GTS) en GT3-racewagen. Net als die laatste is deze 296 Challenge ontwikkeld voor het circuit. Hij hoeft dus niet te voldoen aan de milieueisen.

Ferrari 296 Chalenge

De Ferrari 296 Challenge is bedoeld voor een eigen raceklasse. Hij is dan ook geen normale 296, maar heeft allerlei aerodynamische verbeteringen ondergaan.

Ferrari 296 Challenge, milieueisen

Zo beschikt het circuitbeest over een gigantische spoiler, een grote bumperlip en een flinke diffusor. Ferrari belooft dat de circuitracer bij 250 km/h meer dan 870 kilo neerwaartse kracht genereert, met de achtervleugel in zijn scherpste stand.

Geen elektrohulp

Achter de voorstoelen ligt een 3,0-liter V6, die net als in de GTB 700 pk en 740 Nm levert. Het straatlegale broertje van de 296 Challenge heeft overigens een hybridesysteem, waardoor het vermogen uitkomt op 830 pk.

Ferrari 296 Challenge, milieueisen

Meer details van het nieuwe model zijn nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven van al het autonieuws? Abonneer je dan op onze Autovisie-nieuwsbrief!

Ferrari 296 Challenge, milieueisen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.