Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Grootste SUV van BMW legt het af tegen de ALPINA XB7

BMW introduceerde gisteren de gefacelifte versie van de BMW X7. De collega’s van Alpina zijn ook aan de slag gegaan met de nieuwe grootste SUV van het merk en presenteren de overtreffende trap.

Tijdens de introductie van de facelift, kwam BMW ook met een nieuw topmodel op de proppen: BMW X7 M60i. De auto heeft dankzij een 4,4-liter V8 geholpen door het mild hybrid-systeem 530 pk en 750 Nm.

De snelste variant van de grootste SUV van BMW

Alpina, het liefhebbersmerk dat inmiddels is overgenomen door BMW, maakt deze X7 M60i nog iets extremer. Dit is dan echt de snelste variant van de Duitse mastodont!

BMW introduceerde gisteren de nieuwe versie van de BMW X7. De collega’s van Alpina zijn ook aan de slag gegaan met de nieuwe grootste SUV.
BMW X7 M60i. (Afbeelding: BMW)

Alpina haalt 91 pk en 50 Nm meer uit de krachtbron dan ‘standaard’. Het totaalvermogen komt dus uit op 621 pk en 800 Nm. Het maximale koppel is al beschikbaar vanaf 2000 toeren per minuut.

Seat Tarraco is grootste SUV van Seat ooit

Ondanks dat het gewicht van de XB7 2730 kilogram bedraagt, sprint Alpina’s grootste SUV van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,2 seconden. De topsnelheid ligt op 290 kilometer per uur.

Geen grote wijzigingen ten opzichte van de BMW X7

Alpina weet dit extra vermogen te realiseren door het aanpassen van de ECU, een nieuw uitlaatspruitstuk te plaatsen en de X7 te voorzien van verbeterde koelsystemen voor de motor en transmissie.

BMW introduceerde gisteren de nieuwe versie van de BMW X7. De collega’s van Alpina zijn ook aan de slag gegaan met de nieuwe grootste SUV.
BMW X7 M60i (Afbeelding: BMW)

Aan het design van de grootste SUV voert Alpina weinig veranderingen door. De XB7 heeft dezelfde gesplitste koplampen als de nieuwe BMW. Wel heeft het ubermodel de bekende Alpina-bumperlip, striping en velgen.

Prijzen Alpina XB7 nog niet bekend

De prijs van de nieuwe BMW X7 is niet bekend, dus ook niet die van de SUV in Alpina-uitvoering. De XB7 zal vanaf september te bestellen zijn. In de laatste maand van dit jaar gaat de productie van start.

De Aston Martin DBX707 heeft (voorlopig) het recht van de sterkste

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.