Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Alpina trekt doek van B4 Gran Coupé, een 4 Serie voor liefhebbers

Alpina trekt het doek van de B4 Gran Coupé, een van de krachtigste en meest luxueuze 4 Series die je kan kopen.

Alpina was eerder een losstaand merk dat auto’s bouwde met het platform en de carrosserie van een BMW. Inmiddels is het merk overgenomen door de Duitse grootheid, toch is de eerste auto onder het bewind van BMW Groep nog een échte Alpina.

Een echte Alpina

De twee bedrijven gaan in ieder geval tot 2025 op dezelfde voet verder. De Alpina B4 Gran Coupé is dus geen BMW met Alpina-labeltje, maar een daadwerkelijk eigen model.

In de basis een BMW 4 Serie Gran Coupé

Toch lijkt de Alpina in de basis erg op de BMW M440i Gran Coupé, maar dan met wat kleine aanpassingen. Zo krijgt de Alpina B4 de welbekende striping, een bumperlip, side skirts en een einddemper met vier uiteindes.

Alpina B4 Gran Coupe
(Afbeelding: Alpina)

Een Alpina is geen Alpina zonder multispaakvelgen, in geval van de B4 zijn deze 20 inch groot met daaromheen Pirelli Sottozero Series II ALP-banden. Deze zijn op maat gemaakt voor de Gran Coupé.

Ook in het interieur vertelt de B4 middels een Alpina-badge op de middentunnel en het logo op het stuur, dat je niet in een BMW ziet.

Verbeterde prestaties voor de Alpina B4

Naast uiterlijke upgrades, kent de bolide verbeterde prestaties. Het in Buchloe gevestigde bedrijf zegt wijzigingen aan het onderstel te hebben doorgevoerd voor een dynamischere rijervaring, zonder dat dit invloed heeft op het comfort.

(Afbeelding: Alpina)

Onder de kap ligt dezelfde S58-motor als in de BMW M3 en M4. De zes-in-lijn met een slagvolume van 3,0 liter levert in de Alpina 495 pk. Samenwerkend met een automaat, die beschikt over acht verzetten, sprint hij in 3,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 301 kilometer per uur.

Duik in de prijslijst: BMW M4 Competition Cabrio versus C 63 S Cabrio

De Nederlandse prijzen voor de Alpina B4 Gran Coupé zijn nog niet bekend. In Duitsland is de bolide verkrijgbaar vanaf 91.800 euro. Alpina verwacht de eerste modellen in juli van dit jaar uit te leveren.

(Afbeelding: Alpina)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.