Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jul 2016

Voor u gevonden: Maserati MC12 Corsa by Edo Competition

Zelfs uit de meest extreme supercar kan altijd nog een beetje extra gehaald worden. Dat deed tuner Edo Competition dan ook met deze Maserati MC12 Corsa.

mc12d

Maserati MC12

Bijna iedereen weet dat de MC12 voor een groot deel overeenkomt met de Enzo van Ferrari. In technisch opzicht in elk geval, want optisch is de Maserati een stuk sierlijker. Evenzogoed heb je een heerlijk ouderwets gillende Ferrari-V12 met een inhoud van zes liter in de rug.

Standaard bedroeg het vermogen ‘slechts’ 620 pk. Mede daarom volgde de Corsa met 750 pk, die beschikte over diverse modificaties vanuit de racerij – de MC12 racete immers onder meer in het toenmalige GT1-kampioenschap. De Corsa was daarom puur bedoeld voor circuitgebruik.

Edo Competition

Wie zelfs daar niet genoeg aan had – of zijn MC12 Corsa ook op de openbare weg wilde gebruiken – kon aankloppen bij Edo Competition. Bij die tuner werd het vermogen nog eens opgekrikt tot pakweg 850 pk, onder meer door de motor op te boren tot 6,3 liter en de toerenbegrenzer pas bij 9300 (!) toeren per minuut in te laten grijpen.

De tuning is vooral beperkt gebleven tot techniek, al heeft Edo ook subtiel gewerkt aan de aerodynamische body en het interieur met alcantara en koolstofvezel. Het geheel is in elk geval best smaakvol te noemen. Wie daar bijna twee miljoen dollar voor over heeft, volgens de advertentie van Hemmings, moet de auto wel over laten komen uit Canada.