Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jul 2016

Amerikaans ‘eerbetoon’: Ford Mustang met neon

Je zou het niet zeggen, maar deze Ford Mustang met neonverlichting komt van het Amerikaanse merk zelf. Nota bene als eerbetoon aan een vliegtuig.

ole yeller ford mustang

P-51D Mustang

Deze knalgele GT350 bewijst eer aan Ole Yeller, een in Noord-Amerika bekende P-51D Mustang. Inderdaad, een voormalig gevechtsvliegtuig waarmee vooral in de Twee Wereldoorlog flink gestreden werd, lang voordat er straaljagers waren.

Ole Yeller fungeert tegenwoordig al jaren als attractie tijdens vliegshows in de Verenigde Staten, bestuurd door piloot Bon Hoover. Leuk weetje: geen enkel vliegtuig met propellor gaat sneller van de ene naar de andere Amerikaanse kust – Ole Yeller doet dat in slechts vijf uur en twintig minuten.

Ford Mustang ole yeller

Ford Mustang

Ford spoot deze Mustang daarom niet alleen geel, maar gaf ‘m ook koolstofvezel accenten en groene neonverlichting. Vooral dat laatste zien we toch maar zeer zelden op auto’s die niet van een derde partij afkomen. Binnenin zijn er onder meer Recaro-kuipstoelen en tellers die verwijzen naar de luchtvaart. Aan de 526 pk sterke V8 is niet gesleuteld.

De auto wordt geveild tijdens een gala voor ingewijden in de luchtvaartuigwereld, de opbrengst gaat naar het goede doel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.