Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 24 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Gelekte officiële foto’s tonen Volkswagen Golf 8 in zijn geheel

Het is inmiddels misschien wel de meest gelekte auto van 2019: de Volkswagen Golf 8. En Volkswagen is blijkbaar zo lek als een mandje, want vlak voor de release van de auto lekt ook een lading officiële foto’s het internet op.

Vanavond is het zover, dan lanceert Volkswagen eindelijk de Golf 8. Maar zolang hoeft u natuurlijk niet te wachten. Als trouwe internetgebruiker heeft u toegang tot een weelde van informatie, waaronder dus ook een grote hoeveelheid foto’s. Daartussen vinden we nu ook al wat officiële kiekjes van de Golf 8. Hiervoor mogen wij overigens website Carscoops bedanken.

Golf GTE

Naast de plaatjes hebben we ook wat nieuwe informatie over de hatchback. Volgens de bijgaande geruchten is de auto 428 cm lang en 146 cm hoog. De wielbasis meet 264 cm en het geheel wordt aangedreven door benzinemotoren die tussen de één-, anderhalf- en tweeliter variëren. Dieselaars krijgen alleen de keuze uit een tweeliter vierpitter. Ook komt er een GTE plug-in hybrid. Welke vermogens de genoemde aandrijflijnen produceren, is nog niet duidelijk.

Geheel in lijn met de verwachtingen zal VW later een nieuwe Golf GTI lanceren. Deze krijgt een tweeliter viercilinder met turbo die goed is voor 235 pk. Daarna komt er nog een Golf GTI Cup met hetzelfde motorblok. Voor de gelegenheid is deze dan getuned naar 290 pk. En dan zijn we er nog niet, want er staat ook een nieuwe Golf R op de planning. Wederom met hetzelfde motorblok, maar dan met 330 pk.

Looks

Op de nieuwe looks van het model gaan we niet in. Het is en blijft namelijk overduidelijk een Golf, alleen met ietwat strakkere lijnen dan zijn voorganger. Bekijk de grote hoeveelheid afbeeldingen hieronder en bepaal zelf wat u ervan vindt.

Later vandaag zal Volkswagen het doek van de nieuwe Golf 8 trekken. We verwachten tegen die tijd de informatie die we hier nog missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.