Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

Gelekt! Dit is de nieuwe betaalbare elektrische Alfa Romeo

Als autofabrikanten iets lastig vinden, dan is het wel het geheimhouden van toekomstige modellen. Bewust of onbewust lekken er vaak foto’s of specificaties. Ook nu weer. Dit is de nieuwe elektrische auto van Alfa Romeo, en die moet betaalbaar zijn.

Alfa heeft op dit moment de Tonale, de Stelvio en de Giulia in het modellenaanbod. Geen van deze auto’s is er met een volledig elektrische aandrijflijn.

De nieuwe betaalbare elektrische Alfa Romeo

In de toekomst moet ook Alfa Romeo een volledig elektrisch merk worden. Dit nieuwe model wordt naar verluidt het betaalbare elektrische broertje van de Tonale.

Jeep Avenger

De auto is volgens de gelekte informatie nauw verwant aan concerngenoot Jeep Avenger. Dat model heeft een 54 kWh accupakket waarmee je volgens de WLTP-meetmethode 400 kilometer kan halen. Het accupakket is gekoppeld aan een elektromotor die 156 pk en 260 Nm levert.

Alfa Romeo, betaalbaar, elektrische auto

De batterij van de Jeep Avenger is met 100 kW aan de snellaadpaal op te laden. Hiermee laad je van 20 naar 80 procent in zo’n 24 minuten.

De nieuwe Alfa Romeo komt er naar verwachting niet alleen met een elektrische aandrijflijn. De Jeep Avenger wordt immers ook met 1,2-liter driecilinder gebouwd.

Het design van de betaalbare elektrische auto is weinig schokkends voor de Alfa Romeo-koper. Het ontwerp lijkt immers erg op de tonale.

Meer dan de helft van de auto’s lijkt op elkaar

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over de nieuwe betaalbare Alfa Romeo en andere auto’s? Abonneer je dan nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.