Remco Slump
Remco Slump Nieuws 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Gelekt! De elektrische BMW i5 ziet er… euhm… heel normaal uit

Geen rare designfratsen van BMW dit keer, want het Duitse merk is niet gek. De 5-Serie is nog steeds het goudhaantje uit de BMW-stal, dus moet het niet te controversieel worden allemaal, ook niet op deze elektrische BMW i5.

Is BMW boos dat de i5 voortijds op Instagram te zien is? Nee, joh! Dit soort ‘lekken’ komt de fabrikant prima uit. Heeft de marketing- en pr-afdeling twee keer publiciteit in plaats van één keer. Want zeer binnenkort wordt de BMW i5 écht onthuld.

BMW i5 komt ook al stationwagon op de markt

De achtste generatie van de BMW 5-Serie komt als milde hybride, plug-in hybride en volledig elektrische variant op de markt. Van die laatste is nu een foto uitgelekt. Het gaat hier om de sedan. Er komt ook een i5 Touring.

BMW i5
(Afbeelding: Instagram/liucunyi_starandcar)

Die laatste debuteert pas in 2024 en is uiteraard vooral voor Europa bedoeld. In Noord-Amerika en in Azië koopt vrijwel niemand een stationwagon. Ze worden er vaak niet eens geleverd.

Geen ‘dubbele’ koplampen zoals 7-Serie en X7

Afgaand op de gelekte afbeelding van de i5 is het uiterlijk weinig spannend geworden. Hij is vrij clean zelfs, met weinig tekening op de flanken. De koplampunits zijn eveneens ingetogen en niet in tweeën gesneden, zoals op de nieuwe 7-Serie en gefacelifte X7.

BMW XM: de overtreffende trap van de zwaarste en krachtigste BMW

De grille is misschien nog het meest extravagante onderdeel van de BMW i5. Net als op de i7 zijn de nieren verlicht met een led-rand eromheen. Een typisch designelement dat het in China goed doet.

Als we kijken naar de grote koelopeningen in de voorbumper van deze i5, dan hebben we hier te maken met een M Performance-model. Of in ieder geval een uitvoering die is aangekleed met M-goodies.

Je raadt nooit waarom Bob Marley in een BMW reed

Het silhouet van de BMW i5 lijkt behoorlijk gestrekt te zijn en doet ons een beetje denken aan dat van de 8-Serie Gran Coupé. De verzonken deurgrepen kennen we inmiddels van meer BMW-modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.