Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt extreem opvallende Ferrari F430

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien. Ditmaal staat er een bijzondere zilveren Ferrari F430 te koop.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De ‘instap’ Ferrari

Hoewel de Ferrari F430 niet de meest exclusieve of snelste auto is van de Italiaanse sportwagenfabrikant. Doet het toch pijn in het hart om te zien wat de vorige eigenaar met dit exemplaar heeft gedaan. Wat een vreselijke wrap!

Ferrari F430, Domeinen Roerende Zaken, Nederlandse overheid
(Afbeelding: DRZ)

De F430 was in zijn tijd het instapmodel van Ferrari. Hoewel dit wat oneerbiedig klinkt, wordt de auto gekenmerkt door zijn puurheid en goede rijeigenschappen. Dit alles komt mede door een bulderende V8 met een slagvolume van iets meer dan 4,3 liter. De krachtbron, die achter de voorstoelen ligt, is goed voor 490 pk en 465 Nm aan koppel. In 4,0 seconden sprint de bolide uit Maranello van 0 naar 100 kilometer per uur. Het plezier stopt pas bij 315 kilometer per uur.

Ferrari F430, Domeinen Roerende Zaken, Nederlandse overheid
(Afbeelding: DRZ)

Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed eerder al met de Ferrari 430 Scuderia, de meest sportieve versie van de F430. In onderstaande video neemt hij je mee in die auto.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Terug dan naar de ‘normale’ Ferrari F430 die bij de overheid te koop staat. Het gaat om een F1-variant. Dit betekent dat er geen handgeschakelde zesbak gekoppeld is aan de V8, maar een automatische versnellingsbak gebouwd door Graziano Trasmissioni met zes verzetten.

Veel kritiek op de kleur

De eigenaar van de auto kreeg veel kritiek op de blinkende lak van buurtbewoners. De auto werd echter niet in beslag genomen door zijn kleur, maar omdat de bezitter fraudeerde.

Ferrari F430 bij de overheid

De Ferrari F430 staat nu bij de overheid te koop en heeft een kilometerstand van iets meer dan 118.000. De auto komt uit 2006 en ziet er ondanks zijn kleur niet eens heel beroerd uit. Toch blijft het altijd een risico om een auto bij Domeinen Roerende Zaken te kopen. Bij dit exemplaar zitten in ieder geval wel een de nodige boekjes.

Klik hier om naar de advertentie te gaan.

Nederlandse overheid verkoopt bijzondere Opel Manta

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.