Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen Autosalon van Brussel in januari 2022

We voelden ‘m al aankomen: het Autosalon van Brussel gaat begin 2022 niet door. Dat heeft uiteraard te maken met het oplopend aantal coronabesmettingen.

Dat laat de organisator van het Autosalon, Febiac, vandaag weten. “Het leek ons in de huidige context de verstandigste oplossing, aldus communicatiedirecteur Gabriel Goffoy. Overigens was er eerder ook al onzekerheid over de beurs:

Autosalon van Brussel 2022 gaat (mogelijk) door

100e editie

Het evenement zou plaatsvinden tussen 14 en 23 januari 2022, maar daar gaat dus nu een streep door. Dat is de tweede keer op rij dat het Brusselse autofeest niet zal doorgaan. Wel is de organisatie nu voornemens om het evenement door te schuiven naar een ander moment. Over het hoe en wat is daarover nu nog niets duidelijk. Ook wil het in 2023 groots de 100e editie van de geliefde beurs vieren.

Autosalon Brussel

Brussel staat niet alleen in deze. Ook andere autobeurzen hebben al laten weten in 2022 niet plaats te vinden. Eerder dit jaar kwam bijvoorbeeld al het bericht naar buiten dat de internationale autoshow van Genève in 2022 niet zal plaatsvinden.

Autoshow Genève gaat voor derde jaar op rij tóch niet door

Het Autosalon van Brussel is in Europa een geliefde beurs, omdat de automobiel en de verkoop daarvan nog altijd centraal staan. Wie naar de Belgische hoofdstad afreist, krijgt altijd een hoop modellen te zien. Dat klinkt niet uniek, maar op de andere gerenommeerde autobeurzen gaat het de laatste jaren steeds meer om mobiliteit in de breedste zin van het woord. Auto’s maken daarbij steeds meer plaats voor andere voertuigen en mobiliteitsoplossingen.

Autovisie in Brussel

Gelukkig kun je in ons video-archief duiken en digitaal genieten van al het moois dat het Autosalon van Brussel in de laatste jaren te bieden had. Kijk verder via onderstaande links!

Autosalon van Brussel: een overzicht van al het nieuws – Video

Droomauto’s op de Autosalon in Brussel – Video

Autospot: Mercedes CLK GTR AMG, Bugatti Veyron, Ferrari F40 LM in Brussel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.