Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Autoshow Genève gaat voor derde jaar op rij tóch niet door

Schreven we deze week nog een hoopgevend bericht over de Geneva International Motor Show van 2022, komt er vandaag minder goed nieuws. De autoshow in Genève wordt opnieuw afgeblazen.

De internationale autoshow van Genève gaat volgend jaar februari voor de derde keer op rij niet door vanwege de coronacrisis. De autosalon in de Zwitserse stad behoort tot de belangrijkste ter wereld. Volgens een woordvoerder van de Geneva International Motor Show zijn er te weinig aanmeldingen van deelnemers vanwege het virus. Ook hebben autobedrijven te kampen met chiptekorten die hun volle aandacht vereisen.

‘Stellantis ook niet naar Autosalon van Genève’

Supercars en hypercars

De timing van het bericht is opmerkelijk. Zoals hierboven geschreven, sprak de ceo van de autoshow deze week nog met volle hoop over het evenement. Het geliefde auto-evenement zou een volledige focus hebben op de auto, en niet op mobiliteit zoals wel het geval was tijdens de IAA in München. Er zouden volgend jaar ook ‘supercars en hypercars’ naar Genève komen, zo luidde het bericht.

Wel was al duidelijk dat er een aantal grote afwezigen was. De complete Stellantis-groep zou niet aanhaken bij het Zwitserse evenement, net als Ford en General Motors. Ook belangrijke luxemerken van de Volkswagen Groep, Bentley en Lamborghini, zouden geen opwachting maken. Desondanks zou het een ‘echte autoshow’ worden, aldus de organisatie.

Tokio en Detroit

De autosalon is al meer dan honderd jaar oud. Samen met de autoshow IAA in Duitsland en de autotentoonstellingen in het Japanse Tokio en het Amerikaanse Detroit is die van Genève de grootste ter wereld voor autobedrijven om nieuwe modellen en technologie te tonen. Maar in 2020 en 2021 werd de show afgeblazen vanwege het coronavirus en de reisbeperkingen waardoor deelnemers, journalisten en bezoekers niet konden komen.

Definitief: ‘geëvolutioneerde’ Autosalon van Genève gaat wel door

De organisator van de autosalon zegt dat het risico op corona groot is voor een dergelijk omvangrijk indoor evenement. Veel deelnemers willen daarom niet komen. De show is nu uitgesteld tot 2023.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.