Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Definitief: ‘geëvolutioneerde’ Autosalon van Genève gaat wel door

Na afgelastingen in 2020 en 2021 vindt volgend jaar toch écht weer het Autosalon van Genève plaats. Het eerder voorzichtig aangekondigde evenement staat nu officieel op de planning.

De prominente beurs in Genève was in 2020 een van de eerst getroffen evenementen door de coronapandemie. Terwijl de Zwisterse beurshallen in maart vorig jaar zo goed als klaar waren om de wereldpers toe te laten, gooide de wereldwijde uitbraak van het coronavirus roet in het eten. Kort daarna leek er zelfs even helemaal geen toekomst meer voor de geliefde autobeurs te zijn.

Car of the Year 2021

Tot begin dit jaar, toen de organisatie tijdens de Car of the Year-verkiezingen liet weten ‘binnen afzienbare tijd’ met goed nieuws te komen. Het bericht is inmiddels de deur uit gegaan. En inderdaad: in 2022 vindt het Autosalon van Genève ‘gewoon’ weer plaats.

Alhoewel, ‘gewoon’. De organisatie liet eerder al weten dat als de beurs opnieuw zou aanvangen, dat volgens een ander concept zou gaan. Dat wordt nu bevestigd, al blijft het daar ook bij. Details deelt de organisatie nog niet. Het zou gaan om een ‘spannende evolutie’ van het concept, dat substantieel anders zal zijn dan vorige edities. Uiteraard met de kanttekening dat de situatie rondom de pandemie een evenement toelaat.

Nieuw concept Genève

“Mijn team en ik kunnen haast niet wachten om ons nieuwe concept aan de exposanten en het publiek te presenteren. We hopen heel erg dat de situatie en regelgeving rondom Covid-19 ons in staat stellen om het tot leven te brengen”, zo zegt Sandro Mesquita, ceo van de Geneva International Motor Show.

Als alles dus doorgaat, opent het Autosalon van Genève van 19 tot 27 februari 2022 de deuren voor het publiek. Voorafgaand, op 17 en 18 februari, is de pers welkom in de Zwitserse stad. Meer informatie over de inhoud van de beurs deelt de organisatie in de komende weken.

IAA in München

Het Autosalon van Genève is overigens niet de enige beurs die op een andere voet verder gaat. Vorig jaar kondigde de IAA al aan een nieuw concept door te voeren. Sowieso heeft het de grote beurslocatie in Frankfurt de rug toegekeerd en zal de autoshow dit jaar in München plaatsvinden, waarbij een deel zelfs enkel digitaal te volgen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.