Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 28 mei 2021

Felipe Pantone maakt van Alpine A110S duizelingwekkend kunstwerk

Het gebeurt niet elke dag dat een autofabrikant jou als kunstenaar vraagt om een schaalmodel van een Formule 1-bolide van jouw artistieke interpretatie te voorzien. En doe je dat goed, dan krijg je blijkbaar ook nog eens een tweede, unieke kans. Die liet Felipe Pantone ook niet aan zich voorbij gaan. En dus mocht hij nu aan de slag met een 1:1 model: de A110S.

Alpine presenteerde afgelopen weekend in Monaco, in het Formule 1-weekend, deze speciale A110S. Het is de tweede samenwerking tussen het Franse sportautomerk en de Argentijns-Spaanse kunstenaar. Pantone legde eerder zijn artistieke hand aan een 1:2 schaalmodel van een (wat gedateerde) Formule 1-wagen. Deze nogal opvallende vertoning staat tentoongesteld op de eerste etage van het Atelier Renault.

Alpine A110S ook van verflaagje voorzien

Bij Alpine waren ze razend enthousiast over het werk van de kunstenaar, die dus nog eens aan de slag mocht. Dit keer was het nog wat serieuzer werk, want nu mocht hij aan de slag met een 1:1 model. Hij heeft de geliefde Alpine A110S van zijn eigen creatieve interpretatie voorzien, die qua kleurstelling wel wat weg heeft van het F1-model. Alpine omschrijft deze interpretatie als ‘modern, dynamisch en elegant’. De lijnen en blokken geven de auto wel een opvallende look, waardoor deze zelfs bij stilstand nog lijkt te bewegen.

Handgeschilderd

Het betreft schilderwerk, dus alles is hier echt handgeschilderd door Pantone. Dat is indrukwekkend te noemen, zeker als je bedenkt dat Alpine vier exemplaren heeft laten maken, waarvan drie in de verkoop gaan. Die drie modellen zullen hier en daar wel andere kunstzinnige vormen krijgen, zodat ze allemaal uniek en van elkaar te onderscheiden zijn. Het gaat hier dus om de A110S, het sportiefste model van de A110 met 292 pk. Als je een van de drie beschikbare modellen van deze auto wil hebben, moet je daar 125.000 euro – exclusief belastingen – voor neertellen.

Rondje Monaco

Voor Pantone hield het geluk echter niet op bij zijn kunstwerk. Hij mocht plaatsnemen naast niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso voor wat rondjes op het stratencircuit van Monaco. Het Alpine F1-team droeg dat weekend ook nog kleding in de stijl van Pantones werk. Bovendien was deze stijl op de neus van de F1-auto te zien, evenals op het motorhome. Het was overigens geen geweldig weekend voor dat team in het prinsdom. Esteban Ocon behaalde met de negende plaats en dus twee puntjes het beste resultaat voor het team, Alonso kwam als dertiende over de streep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.