Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 mrt 2021

Autosalon van Genève vindt waarschijnlijk tóch doorgang

Vorig jaar hingen er donkere wolken boven het Autosalon van Genève. Even leek het erop dat de beroemde autoshow nooit meer plaats zou vinden, maar gisteren tijdens de bekendmaking van de Car of the Year kwam er goed nieuws uit Zwitersland.

Het Autosalon van Genève viel vorig jaar plotseling in het water door het begin van de coronapandemie in Europa. De beursvloer was zo goed als klaar voor het ontvangst van duizenden bezoekers, maar kort voor de opening van de Zwitserse autoshow moest iedere standhouder z’n spullen weer pakken. Het leverde bijzondere beelden op bij bijvoorbeeld Koenigsegg, dat tóch besloot de bijzondere Gemera in een lege beurshal in Genève te presenteren.

Koenigsegg Gemera is een 17-jaar oude en bloedsnelle vierzits GT

Financiële problemen

Al snel werd duidelijk dat die taferelen de organisatie financieel flink hadden geraakt. De organisatie van de presigieuze autobeurs liet kort na het afblazen van het evenement al weten dat ook de 2021-editie niet zou plaatsvinden wegens financiële problemen. Tegelijkertijd herzagen tal van autofabrikanten hun rol tijdens en het nut van dergelijke autobeurzen. Het Autosalon van Genève leek daardoor voorgoed voltooid verleden tijd. Tenzij er een investeerder werd gevonden om het evenement alsnog doorgang te laten vinden.

Autosalon van Geneve 2021 alleen onder nieuw bewind

En zowaar, dat lijkt nu gelukt. Tijdens de Car of the Year-bekendmaking liet CEO Sandro Mesquita van de GIMS (Geneva International Motor Show) gisteren weten dat het een partner voor aankomende autoshows had gevonden. Blij kondigde hij aan dat hij binnen een aantal weken goed nieuws heeft. Dat geeft hoop dat leukste autobeurs ter wereld in de toekomst nog wel  in Genève zal plaatsvinden.

IAA

Hoe en wat er precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wel zal het concept van de autoshow wat veranderen ten opzichte van traditionele autobeurzen. Daarin is Genève overigens niet uitzonderlijk. Vorige maand liet de organisatie van de IAA al weten dat de komende edities deels een virtuele autobeurs zullen worden. De eerstvolgende editie vindt (vooralsnog) van 7 tot en met 12 september plaats in München, maar veel traditionele autofabrikanten zullen die beurs waarschijnlijk niet bezoeken. Naar verwachting nemen veel partijen op digitale wijze mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Autosalon van Genève vindt waarschijnlijk tóch doorgang
Sluiten