Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 28 mei 2021

Nieuwe BMW M4 Cabrio is flink op (broodnodig) dieet gegaan

BMW komt binnenkort met de M4 Cabrio, en die auto heeft een primeur voor de betreffende productlijn. Daardoor is-ie ook flink afgevallen.

Dat-ie er zou komen en welke gedaante de BMW M4 Cabrio zou aannemen, was al geruime tijd bekend. Het bleef echter nog even gissen qua specificaties, maar inmiddels heeft de Beierse autobouwer alle details prijsgegeven wat betreft de open variant van de kakelverse M4.

Die heeft een primeur voor de bloedlijn van de M4. De inklapbare hardtop, zoals die op de allerlaatste M3 Cabrio en de eerste M4 Cabrio werd gemonteerd, maakt weer plaats voor een stoffen dak. Daarmee krijgt deze M4 voor het eerst in de geschiedenis een sof-top.

En dat is zeer gunstig voor het gewicht van de auto. Naar schatting van BMW bedraagt het verschil tussen de hard- en soft-top maar liefst 40%. Een flink dieet dus. En dat is welkom, omdat we al hebben ontdekt dat de nieuwe M-modellen het niet van hun lage gewicht moeten hebben. Het dak moet, ook rijdend, binnen achttien seconden openen en sluiten. Nog een voordeel van de soft-top is dat deze de gewichtsverdeling nauwelijks verstoort. Dat in tegenstelling tot types met een metalen vouwdak.

BMW M4 GT3 maakt eerste meters op Nordschleife

Met de soft-top geopend biedt de M4 Competition Cabrio 300 liter bagageruimte, 80 liter meer dan zijn voorganger. Met de kap gesloten groeit de bagageruimte met de inhoud van de cabriokapcassette tot 385 liter.

BMW biedt hogere topsnelheid aan

Onder de motorkap vinden we een de bekende zes-in-lijn-motor, in de Competition goed voor 510 pk. BMW levert de nieuwe open sportwagen eerst met vierwielaandrijving onder de noemer xDrive.

Het vermogen van de 510 pk-sterke motor wordt geleverd via de achttraps M Steptronic transmissie met Drivelogic. De BMW M4 Competition Cabrio sprint in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h en in 13,1 seconden naar 200 km/h. Voor wie een hogere topsnelheid wil, komt BMW ook nog met het M Driver’s Pack. Met deze optie stijgt de elektronisch begrensde topsnelheid van 250 naar 280 km/h.

Bekend gezicht

BMW heeft bovendien wat verstevigingen aan de M4 Competition Cabrio aangebracht. Zo vinden we een aluminium paneel in de structuur aan de voorzijde, verstevigingen onder de vloer en een subframe voor de achteras, met een vaste verbinding met de carrosserie. Specifiek voor deze cabrio zijn er torsiesteunen aan de achterzijde van de carrosserie aangebracht.

Duik in de prijslijst: opties op de nieuwe BMW M4 Coupé

De M4 Competition Cabrio heeft uiteraard het opvallend gestileerde front met de grote verticale ‘nieren’, de uitgebouwde motorkap en geknepen lichtunits. Aan de achterzijde vallen de vier grote uitlaatuitstukken op, die verwerkt zitten in een flinke diffuser.

De productie van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive start komende juli. Dat gebeurt in de fabriek in Dingolfing, waar alle varianten van de nieuwe BMW M5, BMW M8, BMW M4 Coupé en nieuwe BMW 4 Serie Cabrio van de band rollen. De prijs laat BMW voor nu nog voor zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.