Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Stellantis ook niet naar Autosalon van Genève’

Stellantis was een van de grote afwezigen op de IAA in München dit jaar. Het kersverse concern zal ook niet op het Autosalon van Genève, te zien zijn.

Dat laat Sandro Mesquita, ceo van de Geneva International Motor Show, weten tegenover Automotive News Europe. Ook BMW reist volgend jaar niet af naar de Zwitserse autobeurs, daar het zich wilde richten op de thuiswedstrijd die dit jaar IAA heette. “De Volkswagen Groep zal aanwezig zijn, zo goed als met alle merken”, zegt Mesquita, al zullen Bentley en Lamborghini niet komen opdagen.

Geen Ford en GM

“Renault zal er ook zijn, we wachten nog op een antwoord van Mercedes-Benz. Vanuit de Verenigde Staten komen Fisker Automotive en Singer, én een elektrische supercar. Ford en General Motors komen niet.” Mesqiuta spreekt verder over ‘fabrikanten van supercars en hypercars’.

Fisker Ocean Force E
Fisker Ocean Force E

In totaal zullen er zo’n 60 exposanten naar Genève komen. “Als we dat vergelijken met 2019 of 2020 is dat van een ander niveau, maar de economische situatie is nu ook heel anders, dus we zijn tot nu toe blij met de opkomst.” Mesquita benadrukt wel dat de auto centraal blijft staan bij het Salon. Dat is anders dan bij de IAA van München die onlangs plaatsvond. Daar lag de focus op mobiliteit, in de breedste zin van het woord.

Trouw blijven aan DNA

“Het grote verschil met andere shows is dat wij hebben besloten niet in de richting van algemene mobiliteit gaan. We willen de auto centraal houden, maar willen ook alle elementen betrekken die deel uitmaken van de enorme verschuiving in de industrie. Maar het verschil met andere shows is dat wij een echte motorshow blijven. We moeten trouw blijven aan onze DNA“, aldus Mesquita. Fietsen of alternatieve voertuigen zullen geen onderdeel uitmaken van de show, zo verzekert hij.

Definitief: ‘geëvolutioneerde’ Autosalon van Genève gaat wel door

Singer DLS

De deuren van de Geneva International Motor Show worden op 19 februari 2022 geopend. Het evenement duurt tot 27 februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.