Autovisie
Autovisie Nieuws 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Autosalon van Brussel 2022 gaat (mogelijk) door

Het wordt een spannende slotdag voor de Belgische Febiac. Als organisator van de bekende Autosalon van Brussel sluit het vrijdag officieel de intekenperiode voor de 2022-editie. Een van de grotere autoconcerns heeft vanavond aangegeven tóch deel te zullen nemen, waarmee het fundament voor de beurs terug is.

UPDATE

Officieel: Autosalon van Brussel van 14 tot 23 januari

Eerder deze week was er in België veel tumult over het voortbestaan van de Belgische autoshow, toen twee grote importeurs zeiden af te haken. Door het ontbreken van de bedrijven met hun vele volumemerken bleek er opeens geen draagvlak meer te bestaan voor de Autosalon van Brussel 2022. Aangezien de Volkswagen Groep met merken als Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley en Lamborghini, alsmede Stellantis met onder andere DS, Opel, Peugeot, Alfa Romeo, Fiat, Jeep en Citroën negatief over deelname waren, reageerden andere importeurs terughoudend. Het gros van de Belgische invoerders wil collectief intekenen voor de Autosalon van Brussel of haken anders af. Het ontbreken van enkele publiekstrekkers zou een lager bezoekersaantal betekenen, waardoor de kosten voor de stand en bemanning moeilijk terug te verdienen is.

Bugatti Chiron Sport Autosalon van Brussel
Bugatti Chiron Sport

Beursvloer

Donderdagavond heeft Stellantis aangegeven toch van de partij te zijn op de Autosalon van Brussel 2022. De groep heeft de macht andere importeurs de beursvloer op te trekken, gezien de hoeveelheid merken en benodigde vloeroppervlakte het concern heeft. De kans is groot dat fabrikanten die eerder deze week twijfelden over deelname nu alsnog intekenen. Stellantis en Volkswagen-importeur D’Ieteren, vertegenwoordiger van tevens Audi, Skoda, Seat, Porsche etc., zijn tezamen goed voor 30% van de Belgische automarkt. Brussels Motor Show 2017

99e editie

Organisator Febiac zal spoedig de status van de Het Salon 2022 bekend maken. De verkoopshow, waar een belangrijk deel van de Belgische jaarverkoop wordt geboekt, staat voor 2022 van 14 tot en met 23 januari op de agenda. De beurs wordt traditiegetrouw in de Heizelpaleizen in Brussel gehouden en trekt jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers. De Autosalon van Brussel wordt al sinds 1902 georganiseerd. De 2020-show was de 98eeditie. In 2021 ging de tentoonstelling niet door vanwege de coronacrisis.

2020-editie Autosalon van Brussel

2019-editie Autosalon van Brussel

2018-editie Autosalon van Brussel

2017-editie Autosalon van Brussel

2016-editie Autosalon van Brussel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.