Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Definitief: Autosalon van Brussel van 14 tot 23 januari

Van 14 tot 23 januari 2022 staat de Brussels Expo in het teken van auto’s en motorfietsen, want er hebben zich voldoende auto-importeurs en -fabrikanten ingeschreven om de grootste Belgische autobeurs te houden. Eerder deze week leek het er op dat de autoshow ook in 2022 geen doorgang zou vinden.

Bij de Febiac, de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie, brak ongetwijfeld eerder deze week het zweet alsof het de watervallen van Co waren uit, toen het te horen kreeg dat autoconcern Stellantis niet aan een 99e editie van de Autosalon van Brussel, ook wel Het Salon genoemd, zou deelnemen. Eerder hadden al Volvo en de Volkswagen Groep te kennen gegeven een editie over te slaan. Met ook Stellantis als ontbrekende deelnemer zou de Febiac twee bedrijven missen die tezamen 30% van de Belgische automarkt in handen hebben.

MINI CABRIO SIDEWALK Autosalon van Brussel
MINI CABRIO SIDEWALK

Sneeuwbaleffect

Gevreesd werd dat door het ontbreken van de twee groepen de Autosalon van Brussel minder publiek zou trekken en de investeringen voor de deelnemende merken moeilijk terug te verdienen zouden zijn. Onder de Belgische importeurs ontstond een sneeuwbaleffect. De verschillende merken werden terughoudend bij de reserveringen van vloeroppervlaktes.

Geen Volvo en Volkswagen Groep

De Febiac had vrijdag 17 september als laatste inschrijfdag gesteld. Nu Stellantis op de valreep aangaf toch in de Brussels Expo te staan, liet de lijst met standhouders zich snel vullen. Volvo ontbreekt dus, net als Mazda en als de Volkswagen Groep met labels als Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley en Lamborghini.

Ferrari 488 Pista Autosalon van Brussel
Ferrari 488 Pista

Nummer 99

De Autosalon van Brussel wordt al sinds 1902 gehouden. De beurs in 2022 wordt de 99e editie, al had dit de 100e moeten worden. Het Salon 2021 ging echter niet door vanwege de coronacrisis. De poorten van de Brussels Expo openen voor de autobeurs op 14 januari en sluiten op 23 januari 2022. Verschillende merken zullen er modellen tonen die of niet eerder zijn getoond of nog niet bij de dealer staan. De Autosalon van Brussel 2020 had 100.000 vierkante meter met twee- en vierwielers gevuld staan.

De 2020-show was de 98eeditie. In 2021 ging de tentoonstelling niet door vanwege de coronacrisis.

2020-editie Autosalon van Brussel

2019-editie Autosalon van Brussel

2018-editie Autosalon van Brussel

2017-editie Autosalon van Brussel

2016-editie Autosalon van Brussel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.