Stijn Kuster
Stijn Kuster Video 17 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Hoe falende Mustang resulteerde in spectaculaire Ford GT – Sjoerds Weetjes 257

De Ford GT40 is een icoon en behoeft totaal geen introductie. Welke autoliefhebber kent de lage racewagen na zijn meerdere overwinningen op Le Mans niet? Vijftig jaar later wilde Ford opnieuw racen op Le Mans, maar met welke auto?

90-jarige koopt exclusieve Ford GT Heritage Edition, dit is hem!

Ford GT (2003) kwam er niet zomaar – Sjoerds Weetjes 246

In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes gaat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen terug naar 2012. Toen werden de plannen gesmeed om opnieuw naar Le Mans te gaan. Niet alleen om een ode te brengen aan de 1-2-3-overwinning vijftig jaar eerder, ook om serieus te strijden om een klasse-overwinning. Hoe die plannen zijn verlopen en waartoe het leidde, legt Sjoerd je uit.

Nu in Autovisie 19

Maar iets anders, de in de video getoonde GT40 en eerste generatie GT staan in Autovisie Magazine 19 (2021). Tezamen met de GT, zij het de demonstratie-auto van Ford Europe. Ben je een GT-liefhebber, een Le Mans-fan, een Ford-freak of gewoon een petrolhead in het algemeen, check dan meteen Autovisie 19 met op de cover de GT40, GT en GT uit verschillende decennia. Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma en redacteur Peter Hilhorst reden met het zeldzame trio. Zij maakten een geweldig verhaal over de racy Fords. Autovisie 19 ligt nu in de winkel en op de mat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.