Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Ford GT (2003) kwam er niet zomaar – Sjoerds Weetjes 246

Na het eclatante succes van de Ford GT40 op Le Mans in 1966 ondernamen verschillende ontwerpers pogingen om een moderne versie van de racewagen uit te brengen. Slechts één model schopte het tot productiemodel, de GT.

In 2002 verscheen de Ford GT40 Concept en zoals de naam al duidelijk maakt het was een studiemodel met een nadrukkelijke verwijzing naar de succesvolle Le Mans-racer GT40. De directie van Ford had er wel oren naar om de auto ook daadwerkelijk in productie te nemen. De ontwikkelings- en ontwerpafdeling kreeg er wel een lijst met voorwaardes bij. Maar daaraan werd voldaan, zo weten we sinds 2003. Hoe de Ford GT tot stand kwam, waarom hij geen GT40 heet, wat er zo bijzonder is aan de supercar, dat legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

Ford GT

Ford GT geslaagd?

Hoe kijk jij eigenlijk naar de GT? Is het een geslaagd model? Vind jij het een terechte ode aan de racelegende GT40? Laat het weten in de reacties onder de video op Youtube.com/autovisie.

Ford GT

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een videorubriek van Autovisie. Elke week duikt Sjoerd diep in de ontstaansgeschiedenis, het ontwerp, de techniek, kortom het verhaal van een opvallende of opmerkelijke auto. Hij legt de nadruk op specifieke kenmerken en bijzonderheden, die niet in de folder staan. Verrijk je autokennis, en bekijk de afspeellijst van Sjoerds Weetjes op Youtube.com/autovisie, zoals de video van de Ford GT.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.