Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Gaat de DS E-Tense Performance binnenkort in productie?

De DS E-Tense werd al in 2016 gepresenteerd. Zes jaar later kreeg de conceptversie een vervolg met de E-Tense Performance. Nu heeft DS misschien zelfs wel een productieversie van de futuristische auto voor ons in petto.

Dat meldt het Britse automagazine Autocar. Het zou gaan om een gelimiteerde editie die enkel en alleen voor het circuit bedoeld is. Pech voor iedereen die er mee door het centrum van Wassenaar wil paraderen.

Een “hoge prijs” voor een productiemodel

De toevoeging van Performance aan de originele E-Tense duidde op de sterkere krachtcentrale van de elektro-auto. Hij kreeg twee motoren, een van 250 kW op de vooras en een van 350 kW op de achteras. Hij doet daardoor 0-100 km/h in twéé seconden. Een productieversie van zo’n monster gaat al gauw in de papieren lopen ziet ook DS CEO, Béatrice Foucher. Zij meldt dat aan Autocar.

DS E-Tense
(Afbeelding: Wheelsage)

Tijdens de London ePrix, zei Foucher het volgende: “We zullen nooit voor sportieve auto’s gaan. Dat is gewoon niet de positie van het merk. Maar hoe dan ook, toen iedereen de DS E-Tense Performance zag, zeiden we: ‘Oke, het zou goed zijn als we zo’n auto konden bouwen of verkopen.’ Maar de beslissing is nog niet genomen.” Kortom, er zou zomaar eens een productieversie van de E-Tense performance kunnen komen. Wel in een iets andere vorm dan weer veel mensen waarschijnlijk op gehoopt hadden.

DS E-Tense
(Afbeelding: Wheelsage)

Ze voegt toe dat als de beslissing eenmaal genomen is, dat de opgedane kennis uit de Formule E toegepast gaat worden in de productieversie en dat veel technologie daarvan afkomstig zal zijn. Dat betekent dat het geen homologatieauto wordt voor op de weg. Een circuitauto ligt dus in het verschiet. “Als je een auto voor het circuit bouwt zal dat in lage aantallen zijn, met hoge kosten en prijzen”, verduidelijkt ze. Ze benadrukt bovendien wel dat de auto bij veel mensen in de smaak viel, wat zou kunnen helpen om de keuze te maken.

DS X E-tense Concept

De E-Tense Concept en de E-Tense Performance Coupé zijn niet de enige twee über-futuristische concept cars die DS de afgelopen jaren heeft uitgebracht. In 2018 om presenteerde DS Automobiles nog een studiemodel van een sportwagen. Ditmaal kiest de fabrikant ervoor om middels de concept car de vormtaal van het merk te uiten. De elektromotoren stammen uit de Formule E-racewagen van die tijd. Meer over dit excentrieke model hoor en zie je in onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.