Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Alonso vanaf 2023 de nieuwe man bij Aston Martin

Sebastian Vettel verraste afgelopen donderdag vriend en vijand toen hij aankondigde zijn F1-carrière stop te zetten na dit seizoen. Zijn opvolger is niemand minder dan Fernando Alonso.

De Spanjaard zal vanaf 2023 het roer overnemen van de Duitser. De 41-jarige rijdt op dit moment nog voor Alpine, waarmee hij momenteel de 10e plek op de ranglijst bezet.

Alonso tekent meerjarig contract

Het contract bij Alpine van de tweevoudig wereldkampioen (2005 en 2006) liep na dit seizoen af. Het team had graag gezien dat Alonso zijn contract had verlengd, maar hij kiest toch voor een avontuur bij het Britse team. “Dit team heeft duidelijk de juiste energie en wil om te winnen en is daarom een van de meest opwindende teams in de Formule 1”, zei Alonso.

Fernando Alonso

“Ik ken Lawrence en Lance al jaren en het is duidelijk dat ze de juiste ambitie zowel passie hebben om te slagen in de Formule 1”, zo verwijst hij naar eigenaar Lawrence Stroll en zijn zoon Lance, die zijn collega-coureur zal zijn. Alonso gaat verder: “Ik heb gezien hoe het team systematisch de juiste mensen aantrok met de juiste mentaliteit en ik ben me bewust geworden van de faciliteiten en middelen in Silverstone.”

Alonso kijkt uit naar het project

“Niemand in de Formule 1 laat meer wil om te winnen en visie zien. Dat maakt het een mooie kans voor me. Ik heb nog steeds de honger en ambitie om te vechten aan het front en ik wil deel uitmaken van een organisatie die zich inzet om te leren, ontwikkelen en te slagen. We begrijpen dat er nog veel moet gebeuren om vooraan te eindigen en dat we al onze krachten moeten bundelen om prestaties te leveren”, aldus Alonso.

Fernando Alonso

“De passie en wens om te leveren die ik van iedereen heb gezien hebben me ervan overtuigd dat ik mijn enthousiasme en inzet voor de sport moet vasthouden. Ik wil weer winnen in de Formule 1 en daarom heb ik een beslissing genomen waar ik me goed bij voel”, zo legt Alsonso uit.

De Formule 1-carriere van de Spanjaard

De 41-jarige coureur begon zijn carrière in 2001 bij Minardi. Zijn titels behaalde Alonso niet lang daarna, in 2005 en 2006 met Renault. Daarna reed hij voor McLaren en Ferrari.

Rijk mengsel: gadgets voor de Formule 1-liefhebber

In 2018 ging hij aanvankelijk met pensioen, maar besloot twee jaar later om terug te keren en deed dat bij Alpine. Vorig jaar eindigde hij tiende met een podiumplek in Qatar als kers op de taart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.